Кметът на Белица: При „Росенец“ имаше опити за провокации от страна на „плажуващите“

13 Юли 2020 | 15:21
1 коментара
Общество

При плажа „Росенец“ имаше опити за провокации от страна на протестиращите, стекли се след призива за масово плажуване.

Това разкрива пред „Струма“ кметът на Белица Радослав Ревански. Именно от тази община са били най-много поддръжниците от ДПС от югозапада, които в събота се стекоха на „Росенец“ заради призивите на олигархичната формация „Демократична България“ с лидер Христо Иванов – марионетният бивш  правосъден министър на подсъдимия разградски олигарх Иво Прокопиев, за масово плажуване пред имота на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Според Ревански, 90% от стеклите се на място активисти на движението са били членове на младежкото ДПС, като не се е стигнало до сериозни сблъсъци, но не заради „Демократична България“, от чиито редици е имало опити за провокации.

„Ударът върху Ахмед Доган е удар върху всеки един от нас. Аз съм отишъл там не на плаж. Аз обичам Ахмед Доган, той е част от моето семейство, както е част и от семействата на всички стотици хиляди български граждани, които го подкрепят“, посочва Ревански, като допълва: „Имаше опити за провокации от страна на протестиращите, но всичко мина спокойно. Моят апел беше и към нашите симпатизанти, и към другите да покажем уважение един към друг“.

За поруганото българско знаме той осъди действията на охранителите от НСО, като заяви: „Никой няма право да хвърля така българското знаме. Аз бях цял ден увит с българския трикольор, за да покажем на хората, че обичаме държавата”, каза още Ревански.

Относно доброволния отказ на Ахмед Доган и Делян Пеевски от охрана градоначалникът изрази надежда, че няма да им се случи нищо лошо. „Не ми се мисли какво може да се случи, ако нещо стане с тях. И двамата са значими за държавата, щом имат стотици хиляди поддръжници. Както казах и пред ваши колеги, това ги прави необикновени. А относно ползваната охрана Ревански поясни, че когато е счетено, че има опасност за личността на някого и този човек е значим, се назначава охрана и без тяхното съгласие.

Той определи  бившия правосъден министър Христо Иванов и поддръжниците му като провокатори.

TOP