Кметът на Банско взе участие в XI Световен конгрес по снежен и планински туризъм в Княжество Андора

30 Март 2022 | 13:04
7 коментара
Култура
Кметът на Банско взе участие в XI Световен конгрес по снежен и планински туризъм в Княжество Андора

Кметът на община Банско Иван Кадев, зам.-кмет Сашка Въчкова, секретарят на общинската администрация Иван Докторов и завеждащата „Международно сътрудничество“ на НСОРБ Яна Дочева взеха участие в XI Световен конгрес по снежен и планински туризъм в Княжество Андора. Делегацията беше съпровождана от Н.Пр. Алексей Андреев, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания и Княжество Андора.
Основна тема в работата на конгреса беше възстановяването на туризма и новите тенденции в развитието му. Форумът се проведе под мотото „Нов подход за бъдещето“.
В съпътстващата програма българската делегация се срещна с министъра на туризма Жорди Торес Фалко и специалисти от андорското правителство, които запознаха гостите от Банско с цялостната концепция за развитие на Андора като целогодишна туристическа дестинация.
В поредица от работни срещи с кметове на общини, развиващи зимен и планински туризъм, и директори на планински курорти, представителите на община Банско дискутираха взаимодействието на местния бизнес с местната власт, проблемите на енергийната ефективност, управлението на отпадъците, осигуряването на обществен ред и сигурност в курортите.
Особено интересни бяха срещите на българската делегация с кмета на Ла Масана Олга Молне и на гр.Канильо Франческ Камп, които запознаха гостите с модела на управление на техните общини.
Участието на представителите на община Банско в конгреса бе организирано от Националното сдружение на общините в Република България и посолството на нашата страна в Испания и Андора.
 

Добавени коментари

До Банскалия публикува:
31 Март 2022 | 15:57
Спокойно,сега като дадат обществените поръчки на Владо Колчагов и зет му(малкото прасенце) всичко по града ще свети!
Банскалия публикува:
31 Март 2022 | 11:59
Кмете,ще се погрижиш ли тази пролет(най-накрая) за инфраструктурата на града или града ще прилича като след война?
Методи-Разлог публикува:
31 Март 2022 | 09:27
Па вие банскалий се не наядохте.Йопета
kole публикува:
31 Март 2022 | 09:19
Pich si e nash Vane
М. Пидов публикува:
31 Март 2022 | 07:41
Останете си там и се не връщайте мръсници лакоми!
мяу публикува:
30 Март 2022 | 21:30
нека отдахнат малко че лапането продалжава да не се задавят
Банско! публикува:
30 Март 2022 | 19:24
Почивай си кмете, Въчкова! Почивайте си! Ние банскали сме гладни и жадни, ама вие ходете по екскурзиики! За града и бизнеса нищо не правите, ама ходете командировки!

Добавете Вашия коментар

TOP