Кметът на Банско се срещна с туристическия бранш

18 Ноември 2023 | 12:12
2 коментара
Бизнес
Благоевград
Кметът на Банско се срещна с туристическия бранш

Първата работна среща на кмета Стойчо Баненски с представителите на Сдружение "Съюз на туристическия бизнес - Банско" беше конструктивна и с висок старт, предвид броените дни до началото на новия туристически зимен сезон.

Категорично беше заявено и от двете страни, че сътрудничеството ще бъде активно и ще бъде поддържана непрекъсната връзка за консултации и вземане на най-добрите решения в полза на общината и частния бизнес в туризма и услугите.

Освен конкретни действия, които трябва да бъдат предприети незабавно, като осигуряване на безопасността, реда и сигурността по време на сезона, подготовка на града и туристическите обекти, бяха дискутирани и проблемите, свързани със сивия сектор, по-доброто промотиране на Банско като целогодишна туристическа дестинация, сътрудничество със съседни общини, участие в туристически изложения на нови пазари и облекчаване на регулаторния режим за работещите в туризма и услугите.

Категорично и недвусмислено беше заявено, че общината и браншовите организации ще работят за регламентиране на всички дейности, свързани с туризма в рамките на закона.

В края на месеца предстои нова среща на кмета Баненски с представители на туризма за определяне на конкретни задачи за постигане на набелязаните цели.

Добавени коментари

Георги публикува:
19 Ноември 2023 | 20:48
Здравейте, от 20.11.2023 се сменя превозвачът на автобусите от Банско, но се запазва разписанието и местата, от които се качвате. Моля в понеделник и вторник да бъдете търпеливи докато нещата се нормализират. До края на седмицата ще се направят нови карти за пътуване, които трябва да носите с вас постоянно. Приятен ден на всички! Ха,познайте КОЙ е новият превозвач на учениците.Честит да ви е новият независим кмет!
Туризъм публикува:
18 Ноември 2023 | 21:51
Хаха едни и същи. Най- компетентните ли излезнаха. Други няма гледат собствените си интереси.

Добавете Вашия коментар

TOP