Кметът на Банско преряза лентата на новоизградена улица

16 Септември 2021 | 13:28
20 коментара
Бизнес

Днес преди обяд бе официално открита новоизградена улица в Банско, която се намира в един изключително натоварен пътен участък. Той се намира от „Топовия мост“ до улица „Явор“ в Банско и е един от значимите проекти в инвестиционната програма на общината за тази година. 

Изградени са и водоснабдителната и канализационна мрежа, уличното осветление, тротоарите и кръстовището на улица „Глазне” и улица „Еделвайс”. Общата стойност на строителните дейности е един милион и петдесет и девет хиляди лева с ДДС.

С изграждането на тази улица се облекчава значително трафика по улиците „Глазне“ , „Пирин“ и „Найден Геров“, по които автомобилният и пешеходният трафик в зимния сезон, а през последните години и през летния, са с много голям интензитет. 

Кметът на община Банско Иван Кадев преряза лентата заедно с представител на фирмата изпълнител. Кметът благодари за чудесното изпълнение и нарече завършените дейности по този инфраструктурен проект доказателство за приемственост и успешно надграждане на това, което е предвидено в програмата за развитие на Банско в предишни години. 

Освен извършващите се ремонтни и строителни дейности по улиците „Пирин” и „Тодор Каблешков”,  предстои началото на реконструкцията на още няколко улици в Банско. Едновременно с дейностите в общинския център стартира и ремонтът на уличната мрежа и в Добринище. През последните години Добринище набира популярност като туристически център в България и чужбина.

„Амбицирани сме, имаме програма за изпълнение, която предвижда изграждане и обособяване на още доста такива съоръжения от инфраструктурата на града, които ще допринесат за още по-добра организация на движение, визия и функционалност за шофьори, пешеходци, жители и гости“, сподели кметът Иван Кадев.

Събитието премина с водосвет, изнесен от отец Димитър Касапинов, в присъствието на заместник-кметовете Сашка Въчкова, Костадин Атанасов, Стойчо Баненски и председателя на общинския съвет Костадин Загорчин, граждани и служители на общинската администрация.

Добавени коментари

Банско публикува:
21 Септември 2021 | 15:12
То много хора имат хъс и амбиция за развитие,но не всички го постигат,защото не са послушковци като Сашо.Отделен е въпросът,че въпреки позициите,които заемаше през годините не успя да се развие по никакъв начин,поне умствено.
Банскалия публикува:
21 Септември 2021 | 15:09
Никога не съм си и помислял,че този алкохолик Колчагов ще управлява вече Банско.Това само болните Ви мозъци могат да си го съчинят.
Истината публикува:
21 Септември 2021 | 15:08
Ако мацурев не е имал желание и хъс за добра кариера напъните на Икономов са били излишни. Не можете да осъзнаете постиженията на мацурев, просто от завист.
Стоян публикува:
21 Септември 2021 | 15:06
Се ле командва Владо Колчагов община Банско с Луи дьо Фюнес Дурчов, Стоянка Мутафова Тренчева, Кишевия женкар, Шоповия тодор колев - господин за един ден за какви наркокартели говорите?
3330 публикува:
21 Септември 2021 | 00:40
Икономов поне трошици оставяше,а сегашния (нарко)картел нищо не оставя за хората.
Банскалия публикува:
21 Септември 2021 | 00:39
Мацурев не знам на колко е,но знам,че ако не беше Икономов да го сложи зам-кмет и после да го направи депутат(след това и Ване Джипсо го направи депутат),сега още щеше да си е сервитьорче в механата.Така че,толкова за “постиженията” Мацуреви.
истината публикува:
20 Септември 2021 | 15:13
Мацурев е на 39 години, а зад гърба си има: мандат на общински съветник, заместник кмет на Община Банско, председател на младежи ГЕРБ - Банско, народен представител, общински ръководител на ГЕРБ-Банско. Това всичко за 9 години и никой в Банско не е постигал същото.
Истината публикува:
20 Септември 2021 | 15:10
По-добре че е много ясно, да ви мета трохици колкото да не умрете от глад, а той да си направи още един Рилски манастир, втора къща в Бояна, втора къща Болоня и втора къща в Гърция. Нека се върне тогава :)
Банскалия публикува:
20 Септември 2021 | 14:38
По-добре Икономов кмет,отколкото управлението да е в ръцете на наркоразпространители и хомосексуалисти.
Банско публикува:
20 Септември 2021 | 12:54
Майко мила,айде пак Мацурев.Тоя палячо с нищо не е допринесъл за общината бе,хора!Мацурката да си гледа механата,че след изборите няма да е повече и председател на ГЕРБ-Банско,а лизогъзец на Ване Еринин.
Истината публикува:
20 Септември 2021 | 09:24
Доверие за кого, бе? Провален като кмет през 2019 година, провален като народен представител от партия Републикация за България през 2020 година и изгонен от партия ИТН през 2021 година в която дори не е бил член. Икономов "изграждаше" в Банско през фирмите на Цветан Цветанов и „Лесострой 2010“ЕООД на Икономов с поставено лице Димитър Даутев. Икономов създаде империя на гърба на община Банско, която имат само наркокартелите ;)
До Банско публикува:
19 Септември 2021 | 21:21
Парите за осъществяването на тези проекти тогава са договорени, благодарение на Александър Мацурев! Само да напомня, че някои се самозабравиха и забравиха!
Банско публикува:
18 Септември 2021 | 13:52
Най-искрено и чистосърдечно искам да благодаря на г-н Икономов!Благодарение на него и неговия екип беше изградено: Мултифункционална спортна площадка в Горски техникум,Околовръстен път,улица “Гранит” и рехабилитация на улици “Тодор Каблешков” и трети етап на улица “Пирин”! Г-н Икономов,жителите на Банско сме Ви признателни и не сме Ви забравили!След 2 години ясно ще заявим нашата позиция,бъдете сигурен!
0009 публикува:
17 Септември 2021 | 16:31
Кадев,защо не преряза лентата с някой от собствениците на фирмата изпълнител или Гошо Бенин беше зает да се целува с Яне Стамберовия?
0009 публикува:
17 Септември 2021 | 16:30
Кадев,защо не преряза лентата с някой от сибственици на фирмата изпълнител или Гошо Бенин беше зает да се целува с Яне Стамберовия?
Банскалия публикува:
17 Септември 2021 | 16:28
Кмете,от кумова срама да бяхте поканили Икономов на събититето,защого тази улица,както и другите,строящи се в момента са негови проекти,а не да ми се пъчат там гаджетата Въчкова и Баненски.
Мирчо публикува:
17 Септември 2021 | 09:33
А нещо да кажете за аналната нимфоманка Любомира Хамбарджийска що сее болести в цял Благоевград?
до фного прост публикува:
16 Септември 2021 | 21:35
Ама верно си много прост ! Как не ви е срам да ръсите глупости.Срам и морал за вас не значат нищо.Възпитание никакво.
Фного прост си публикува:
16 Септември 2021 | 14:12
Добринище набира негри да изчукат Любето Хамбарджийска
Прост си публикува:
16 Септември 2021 | 14:11
Отец ГЕОРГИ Касапинов, не Димитър Касапинов, Бриндо фного си прост

Добавете Вашия коментар

TOP