Кметът на Банско подписа договора за реализацията на втория етап от улица „Гоце Делчев”

11 Август 2015 | 12:26
4 коментара
Общество
Кметът на Банско подписа договора за реализацията на втория етап от улица  Гоце Делчев”

Кметът Георги Икономов подписа договора за реализацията на втория етап от улица „Гоце Делчев”, съобщиха от пресцентъра на община Банско.

Кметът на община Банско Георги Икономов подписа договор за изпълнение на втория етап от изграждането на емблематичната улица „Гоце Делчев” в курорта. Той обхваща района между ул. „Отец Паисий” и ул. „Христо Чернопеев”. Избраната фирма изпълнител е Обединение „Обнова 2015”, а срокът за извършване на строително-ремонтните дейности - 150 календарни дни. Стойността на сключения договор е 1 393 млн. лева.

Улицата е емблематична за града поради факта, че въпреки дългогодишните искания на живущите, така и досега не е била асфалтирана. След проведено обществено обсъждане, на което ръководството на общината се допита до гражданите, бе решено да се даде ход на нейното изграждане като пешеходна зона с художествено-етнографско оформление в характерния за Банско стил с каменна настилка, декоративна вада и кътове за отдих. По протежение на цялата улица се подменя водопровода и канализацията, а висящите кабели от далекосъобщителните и електроснабдителни мрежи, ще бъдат свалени в изградените за целта колектори.

Първият етап на улицата, започваща от началото й на пл. „24 май” до ул. „Христо Чернопеев” е в напреднал етап на изпълнение, като вече е направена значителна част от инфраструктурата. Предстои да бъде избран изпълнител и за оставащия най-малък участък.

Добавени коментари

гост публикува:
12 Август 2015 | 16:27
Бях на почивка в Банско, преди 1 седмица, какво ми направи впечатление:Разкопан е половината град и никой не работи.Сигурно чакат есенните дъждове или снега да скрие разкопките.А бе оправете си улиците и дупките после гледайте лифтове и писти.
Журналист публикува:
11 Август 2015 | 22:48
НОВИТЕ ГЛУПОСТИ НА КМЕТА-МОНТОФОН.НЕКА ДА Я ЗАВЪРШИ ТОГАВА ЩЕ СЕ ХВАЛИМ.СЕГА Е МНОГО РАНО.А СЕГА ЗА ИЗБОРИТЕ КАТО ОТКРАДНЕ И ПАРИЦИТЕ....
loli публикува:
11 Август 2015 | 19:41
vie na tova ylica li go vikate kude q vidqxte tazi ylica be xora neprvete 4etki na kmeta ta tova e samo kamuni i stulbi ylicata e edin i pedese 6iroka a zimata kak 6te bude s po4istvaneto
Митко публикува:
11 Август 2015 | 12:54
Благодаря Ви, Кмете! От 60 години улицата е в плановете за града. Е, ще доживеем да я видим оправена.

Добавете Вашия коментар

TOP