Кметът на Банско Иван Кадев при президента Румен Радев

25 Май 2022 | 16:17
5 коментара
Общество
Кметът на Банско Иван Кадев при президента Румен Радев

След двегодишно прекъсване, президентът на Република България Румен Радев отново бе домакин на приема по случай 24 май – Денят на българската азбука, просвета и култура. На приема присъстваха премиерът Кирил Петков, Министри, бивши Президенти, Омбудсманът на Републиката, представители на съдебната и местната власти, учители, творци, дейци на културата, военни, депутати и представители на вероизповеданията у нас.

“Буквите, езикът, културата, са нашият общ дом. Те са вградени здраво в темелите на българската държавност и идентичност. Делото на Светите братя Кирил и Методий ни отреди благородната мисия да бъдем държави на духа. Наш дълг е тази историческа за България мисия да се утвърждава и днес. Това е призванието на всички родолюбци и просветители, които осъзнават своята отговорност към отечеството и света, и към бъдните поколения”. С тези думи президентът Румен Радев започна приветственото си слово.

По покана на президента Румен Радев на церемонията присъства и кметът на Община Банско Иван Кадев, който сподели:“като основен приоритет в моята управленска програма е залегнало развитието на образованието в Община Банско“.

Приемът бе открит с Националния химн на Република България и известния като химн на българската просвета „Върви, народе възродени“, в изпълнение на Детския хор на Българското национално радио.

Добавени коментари

Банскалия публикува:
26 Май 2022 | 14:38
Бриндо,разкажи на хората как Мито Русков и Мито Юлев ходят като някои евтини проститутки да се предлагат на Възраждане,а ти и Владо Колчагов искате да овладеете партията на Янев в Банско.Не дръж хората в неведение.
СОБТ публикува:
25 Май 2022 | 17:45
Знее Оти и на него са помагали
ГДБОП публикува:
25 Май 2022 | 17:05
Радев за Джипсовете и Кадев знае ли? Кадев, поздрави от един колега от системата, помниш 2012 нали?
Продължаваме промяната публикува:
25 Май 2022 | 17:04
Не е, като Петков и Василев! Като Мона Лиза е.
Курец публикува:
25 Май 2022 | 16:55
Кадевия се лензи като петков и василев. А бе да ве еба и мишкарето майчини запалиште интернет с таа новина

Добавете Вашия коментар

TOP