Кметът Методи Байкушев с първи коментар за важни промени в структурата на администрацията в община Благоевград

02 Януари 2024 | 08:49
7 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Методи Байкушев с първи коментар за важни промени в структурата на администрацията в община Благоевград
Кметът Методи Байкушев с първи коментар в социалната мрежа за важни промени в структурата на администрацията в община Благоевград!

Pirinsko.com публикува без редакторска намеса:

Направихме важни промени в структурата на администрацията, които ще пестят по 500 хил. лв. на година на гражданите на Благоевград.
По мое предложение на последната сесия за 2023 година Общински съвет прие нова структура на администрацията, която вече е в сила.
За да намалим разходите и да се запази, и подобри предлаганото качество на услугите щатът в общинската администрация е съкратен от 207 на 188 души.

Съкращенията са основно в звената, които се дофинансират от местния бюджет. Така значително ще се намали разходът за администрация, който гражданите на Благоевград плащат от своя джоб.

По предварителни разчети с намаляване на дофинасираната численост на администрацията ще бъдат спестени 500 хил. лева годишно. С тази реформа Благоевград ще бъде и далеч под средното за страната ниво на дофинансирана с местни приходи администрация - около 13%.

В новата структура влизат 4-ма заместник-кметове с ресори: „Строителство, европроекти и екология“, „Финанси, правно-нормативна дейност и управление на собствеността“, „Образование, бизнес развитие, социална политика и здравеопазване“ и „Култура, спорт и туризъм“.
 Трима от моите заместници вече заемат своите длъжности, съвсем скоро ще представя и заместник-кмета в ресор "Строителство, европроекти и екология".

Ще бъде възстановена и дирекция – „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“, но без увеличение на щата там.

Разкрива се и нов отдел „Екология“ с численост от 6 души. Създаването на отдел "Екология" е абсолютно задължително, защото най-голямото разходно перо на общината е именно управлението на отпадъците, което включва – сметосъбиране и сметоизвозване, управление на инсталациите за сепариране, компостиране и анаеробно третиране на биоразградимите отпадъци. Освен това звеното ще отговаря и за подобряване на чистотата и зеленината на градската среда и чистотата на атмосферния въздух.

Добавени коментари

Георги публикува:
03 Януари 2024 | 17:29
Приписвайте от Англия на това ли да дойда да ве науча
Георги публикува:
03 Януари 2024 | 17:28
Направете онлайн повечето услуги.
До коментар на гражданин публикува:
02 Януари 2024 | 13:40
Злобата и простотията са повсеместни. Копираш пост от ФБ и го поставяш по всяка статия. Честита нова престъпна 2024 г. Aleksandra Rizova: Може би последната на кмета Байкушев Благоевградчани не гласувайте повече за мафията, за крадците, за измамниците. Байкушев съкрати над 50 човека вкара във властта и то като зам.кмет Боряна Шалявска. Най най голями те измамници който точат еврофондове за Стефан Шаляски с фирма ТЕРРА веджис, Георги Качев с Лъч 12 и не безизвестните Кирил и Антон Укеви . Който със животни по струмяни и микрево взимат земи от фермерите в Благоевград, Сандански, Микрево, Струмяни, Самоков и на други места !!! Нали имат толкова животни и нали имат обекти ще разберем скоро когато институциите си свършат работата. Сега ще назначат компроментираната Красимира Люткова пак на властоимаща позиция заедно с Румяна чорбаджийска, който ще раздават имотите под натиска на Байкушев и Боряна Шалявска пак на техните фирми както беше 10 г. Стига толкова . Време е да изметем боклука . Организирайте се всички и при КМЕТА. Такава явна схема не е имало при никой кмет освен при Камбитов и Байкушев. Благоевградчани нека го накажем . НОВА ГОДИНА НОВ КМЕТ!!!!
Гражданин публикува:
02 Януари 2024 | 11:21
Честита нова престъпна 2024 г. Може би последната на кмета Байкушев Благоевградчани не гласувайте повече за мафията, за крадците, за измамниците. Байкушев съкрати над 50 човека вкара във властта и то като зам.кмет Боряна Шалявска. Най най голями те измамници който точат еврофондове за Стефан Шаляски с фирма ТЕРРА веджис, Георги Качев с Лъч 12 и не безизвестните Кирил и Антон Укеви . Който със животни по струмяни и микрево взимат земи от фермерите в Благоевград, Сандански, Микрево, Струмяни, Самоков и на други места !!! Нали имат толкова животни и нали имат обекти ще разберем скоро когато институциите си свършат работата. Сега ще назначат компроментираната Красимира Люткова пак на властоимаща позиция заедно с Румяна чорбаджийска, който ще раздават имотите под натиска на Байкушев и Боряна Шалявска пак на техните фирми както беше 10 г. Стига толкова . Време е да изметем боклука . Организирайте се всички и при КМЕТА. Такава явна схема не е имало при никой кмет освен при Камбитов и Байкушев. Благоевградчани нека го накажем . НОВА ГОДИНА НОВ КМЕТ!!!!
Пепо публикува:
02 Януари 2024 | 09:39
Служителите ,че са много не са виновни .Всеки иска работа.Но за елементарни документи обикаляш доста гишета.Това трябва да се реши.Сложни декларации ,много информация в тях.
161 публикува:
02 Януари 2024 | 09:36
Съкращения, а иначе твоята заплата от 7 бона не се пипа? Айде давай на тате улиците и всички строежи по града че той не спря да се хвали
Стаменчо публикува:
02 Януари 2024 | 09:24
Браво Байкуш.

Добавете Вашия коментар

TOP