Кметът Методи Байкушев пред собствениците на заведения в Благоевград: Общината е отворена за диалог с бизнеса, искаме да работим заедно за развитие на града ни

07 Март 2024 | 20:13
7 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Методи Байкушев пред собствениците на заведения в Благоевград: Общината е отворена за диалог с бизнеса, искаме да работим заедно за развитие на града ни
Първа среща с рестораньорите от Благоевград проведе кметът Байкушев, на нея той представи визията на ръководството за развитие на централна градска част и заяви готовността си да обсъжда с бизнеса и гражданите действията, които предприема и дългосрочните полики, които си поставя за цел да води кметският екип.
Сред основните теми, които бяха обсъдени са:
Стриктно изпълнение на договорните отношения и погасяване на дължимите такси за наеми на публична общинска собственост.
Промяна на настоящите такси за ползване на открити плоши, така че те да отговарят на очакванията на гражданите за приходи в общинския бюджет.
Приемане на нова наредба за преместваемите обекти в ЦГЧ, която да налага стандарти за преместваемите обекти и техния естетически вид.
„Всички полики, които ще изпълняваме ще бъдат съобразени и с Вас. Обектите, които няма да отговарят на новата наредба ще имат период на възвръщаемост на инвестициите, които сте направили.“, ангажира се кметът пред бизнесмените.

Целта на кмета на общината е промяна на облика на централна градска част и площадните пространства.
По време на срещата бяха обсъдени проблемите на рестораньорите и възможните начини за решението им.
 

Добавени коментари

Войвода публикува:
09 Март 2024 | 23:37
Да се координират с полицията и РЗИ повече проверки на заведенията, след 22 ч. в много от тях се пуши. В други няма врати между вътрешната площ за непушачи и външните затворени площи, в които се пуши. Продажбата на цигари и вейпове на малолетни и непълнолетни деца в магазините също се се нуждае от по-строг контрол и тежки глоби.
Кметство публикува:
08 Март 2024 | 18:26
Премахнете всички кочини на заведенията по центъра. Осигурете пространство. Хората ще се чувстват комфортно. Всички търсят пространство. Два реда маси на открито пред заведението с красиви чадъри е достатъчно. Това ако успееш да постигнеш успеха Ви е сигурен и следващите избори.
От Благоевград публикува:
08 Март 2024 | 13:15
Кмете каквото и да коментирате с ресторантьорите премахне тея маси от площада ,Кристал,Тая колиба на Рафи все пак зградата е паметник на културата.Вижън имат тераса, остъклиха я и пак тераса.Ае стига своеволия.
Миро публикува:
08 Март 2024 | 12:15
До....СТОЯН, Писарушката. Стояне, Не сравнявай БЛАГОЕВГРАД с ЕВРОПА. А погледни заплатите в Благоевград и тогава пиши за ЕВРОПА и града в който живеем. И....добре, че е чалгата и ориенталскотото...защото и минималната заплата няма да дава кмета на общината. Ще ...се краде още повече от всеки
Иво публикува:
08 Март 2024 | 12:10
А тя грозник със скобите от плажо ушето тоя смешник до кога ще го бавиш да прави какво си иска
Стоян публикува:
08 Март 2024 | 10:19
В България нормалното се приема за ненормално, човека пойскал да направи нещо добро и хубаво, да спазва законите се възприема за лош човек! Ако отстъпиш на простака той ще те смаже, просташкото ни е наслидено от проклетата червена чума комунизъма тази чума не приема законност и доброта, красота! Този човек просто иска да премахне чалгата, оренталското от прекрасният ни град, иска да го превърне в един найстина европейски град не малко от нас са видели по Европа за какво става въпрос!
12345678910 публикува:
08 Март 2024 | 09:17
Е пиринско стига ми го пускайте тоя че вече мее страх да ида влизам в сайта вечер немога да заспивам разбирате ли ме боклуци

Добавете Вашия коментар

TOP