Кметът Методи Байкушев пред директори на детски градини: Имате пълната свобода за създаване на най-добрите условия за развитие децата на Благоевград

21 Февруари 2024 | 11:07
2 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Методи Байкушев пред директори на детски градини:  Имате пълната свобода за създаване на най-добрите условия за развитие децата на Благоевград
Имате пълната свобода и носите отговорността за създаване на възможно най-добрите условия за развитие децата на Благоевград.

Това заяви по време на работна среща с директори на детски градини в областния център кметът Методи Байкушев. Той конкретизира още, че Община Благоевград няма да се намесва в кадровата политика на детските градини, а целта е да се създадат възможно най-добрите условия за развитието на децата.

Припомняме, че през м. декември 2023 г. по предложение на кмета Методи Байкушев от началото на тази година детските градини в Благоевград преминаха на делегирани бюджети. Това дава право на ръководството на всяко детско заведение само да управлява финансовите ресурси, с които разполага, като носи отговорност за изразходването им. С въвеждането на делегираните бюджети детските градини могат да реализират и собствени приходи.

Добавени коментари

Владислав публикува:
23 Февруари 2024 | 23:34
Сега е ред и на училищата! Добре е да се започва учебния ден още от 7.30 ч, а когато децата са в почивка излизат на двора и закусват на земята! И така на метри от общината и ХЕИ се образоват децата и на никой ама на никой дори видните неща не правят впечатление!
Приятелка публикува:
21 Февруари 2024 | 18:35
Къде е Симона Митова????

Добавете Вашия коментар

TOP