Кметът Методи Байкушев официално представи ръководния екип на Община Благоевград

09 Януари 2024 | 17:15
6 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Методи Байкушев официално представи ръководния екип на Община Благоевград

Кметът Методи Байкушев официално представи ръководния екип на Община Благоевград

Светла Захариева е новият заместник-кмет по „Строителство, екология и европроекти" на Община Благоевград. Тя бе представена днес по време на редовната пресконференция от кмета Методи Байкушев.

 

Светла Захариева е от Благоевград, кариерата й е преминала основно в София. Има богат административен опит в Министерството на околната среда и водите в областта на европроектите, последната й работа е в Столична община.

Представен официално бе и Станислав Кимчев - зам.-кмет по „Култура, спорт и туризъм". Той притежава бакалавърска степен "Музикална педагогика" и магистърски степени "Кино и ТВ режисура" и "Международни отношения". Според кмета Байкушев с усилията на Ст. Кимчев Общината е успяла да реализира новогодишната програма само за 1500 лева.

До присъединяването му към екипа на кмета, Кимчев е развивал успешен бизнес в областта на медиите и рекламата. Инициатор е на различни културни събития.

Кметът съобщи за промяна в отговорностите на зам.-кмета по „Образование и бизнес развитие" Боряна Шалявска. В нейния ресор вече влизат и социалната политика и здравеопазването в частта с детските ясли. Според кмета промяната се наложила заради провеждащата се в момента реформа в областта на социалните дейности и очакванията голяма част от дейността на Агенция „Социално подпомагане" в следващите месеци да  премине към Общината, което ще изисква административен капацитет.

Зам.-кметът по „Икономическо развитие и управление на собствеността" Ася Иванова, която има необходимия капацитет и опит ще ръководи и дейността на Дирекция „Правна и нормативна дейност", съобщи кметът Байкушев.

Всеки от четиримата заместник-кметове ще носи персонална отговорност за ресорите, за които отговаря, заяви кметът.

Добавени коментари

ДБ публикува:
15 Януари 2024 | 07:58
Защо екипът не е съгласуван с коалиционния партньор Демократична България?
мария публикува:
10 Януари 2024 | 21:46
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството----- https://e.vg/clean
Наблюдател публикува:
09 Януари 2024 | 22:11
Страхотна новогодишна програма , е смешен си кмете , това не е като да пееш в черквата на Грамада . А колкото до аква парка че гражданите на Благоевград ще решат , то и те трябваше да решат дали трябва да теглиш заем или да вдигаш данаците им , вземи да вършиш нещо смислено каквато имаше в програмата си когато се кандидатира за да до съсипеш този град..
Ваньо 7 публикува:
09 Януари 2024 | 21:02
Ще видим колко добри са зам.кметовете на Байкушо???? Ще си проличи до 1 година.....
Валя публикува:
09 Януари 2024 | 19:44
Кимчев е протеже на Силвето Габаната и Илко Трачи лажи, те му дадоха да направи 1-2 постановки на Камерната и го бутаха навсякъде, че пари нямаше великият културолог да си храни семейството. И защо не пишете, че е завършил ЮЗУ? Срам ли го е от нашия университет или кмета го е срам? Че сега е модерно да си АУБ завършил! Където знанията а на колежанско ниво, ама се фукат колко много знаят! Затова сме на тоя хал! Експерт до експерта, майно льо!
Ива публикува:
09 Януари 2024 | 19:39
Все са големи професионалисти, изявени експерти, а се натискат за държавна службица! Като кметът - големият юрист! Защо ли? Ами явно не са чак толкова добри и не печелят чак толкова пари, щом се бутат в една задлъжняла Община!

Добавете Вашия коментар

TOP