Кметът Методи Байкушев: Няма искане входирано в Общинския съвет, слухове е, че ще бъде изтеглен заем за 18 млн. лв

14 Февруари 2024 | 10:23
4 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Методи Байкушев: Няма искане входирано в Общинския съвет, слухове е, че ще бъде изтеглен заем за 18 млн. лв
Няма искане, входирано в Общинския съвет, за теглене на заем. Дефицитът в бюджета по бюджетните правила се покрива с външно финансиране.
Това заяви на пресконференция кметът на Благоевград Методи Байкушев във връзка със слухове, че ще бъде изтеглен заем за 18 млн. лв.

Дефицитът в обществените организации се покрива само по един-единствен начин. Или се намират отнякъде извънредни приходи, или се намира начин да се финансира отнякъде. Правим анализ в момента това наследство как да го управляваме по най-добрия начин за гражданите, така че сметката за това веселие да бъде по-малка и по-поносима, и разпределена във времето. Правим анализ кой ще бъде най-добрият начин да се справим със ситуацията. Ако ще се тегли заем, то това става с решение на ОбС, след провеждане на обществено обсъждане. Това е единственият начин за решаване на този въпрос, каза Байкушев и подчерта:

Няма искане, входирано в ОбС, за теглене на заем. Дефицитът в бюджета по бюджетните правила се покрива с външно финансиране. Разговаряме с институциите, които са финансирали Община Благоевград, и тези, които могат да я финансират допълнително. Обсъждаме и възможности за разсрочване на задълженията. Това е работата на кмета в тази ситуация, както и да съживим икономическата активност, завърши коментара си Байкушев.

Добавени коментари

Томчо публикува:
14 Февруари 2024 | 14:08
И при Томоффф не беше толкова зле
Общинар публикува:
14 Февруари 2024 | 12:34
Тегли ги Метка докато можеш че в София ти е съдбата
Банка публикува:
14 Февруари 2024 | 11:19
В едно с Таската и няколко съветника си играят на Антинари
ПИТАНКА публикува:
14 Февруари 2024 | 11:15
А дали не се цели да се сондира мнение, как ще реагират хората? Откъде иначе ще излезе това за тегленето на заема? Видяха се реакциите на хората и сега - хоп, няма входирано искане, ами по-добре да няма, щото с тия оБщински съветници вече да е минало...

Добавете Вашия коментар

TOP