Кметът Камбитов изненада приятно художниците на изложбата по повод 24 май: До дни започваме ремонта на Общински художествени зали

23 Май 2015 | 18:43
0 коментара
Общество

76 творби от 34 автора бяха показани в Общински изложбени зали. Поводът за Общата художествена изложба бе 24-ти май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.


Лично кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов награди избраните от журито творци – Георги Ковачев – живопис, Пламен Бонев – живопис и Янко Стоицов – приложно изкуство. Освен с добрата организацията на изложбата д-р Камбитов зарадва посетителите и художниците с новината, че до дни стартира ремонт на изложбените зали, така че те да придобият съвременен и модерен вид.
Творбите от традиционната изложба могат да бъдат видени в Общински изложбени зали на ул. „Крали Марко“ в Благоевград. Творбите са от всички жанрове – живопис, графика, скулптура и приложно изкуство. Те могат да бъдат закупени, като цените са фиксирани.

Журито подбрало произведенията на изкуството е в състав – председател на комисията Стефан Божков член на Съюза на българските художници в България – София и членовете Валентин Топалов, СБХ – Перник и Иван Милушев, СБХ-Благоевград и директор на Общинска художествена галерия.

Добавете Вашия коментар

TOP