Кметът инж. Румен Томов: Дезинфекция на улиците и обществени площи в Благоевград ще започне след спиране на дъжда

15 Март 2020 | 13:53
11 коментара
Общество

По повод запитванията за дезинфекция на улиците и обществените площи в Благоевград заявявам, че такива вече са разпоредени, като с оглед метереологичната обстановка, те ще започнат след спиране на дъжда.

Искам да заявя най-отговорно, че по време на пандемия, когато ситуацията налага адекватни мерки и сериозна работа, най-неуместното е да се прави ПР от това, както се опитаха определени хора. Смятам, че в тази ситуация е добре да работим целенасочено, а не да шумим в медиите и да създваме допълнително отежняване и напрежение в обществото.
Действия по дезифенкциране на града вече са предприети и има конкретни разпореждания.


Според метеорологичните прогнози, се очаква до довечера дъждът да спре и тогава ще започне дезинфекцията, по предварително изготвеният график.
Общинска фирма „Биострой“ започва дезинфекция, като към водата в цистерните ще се добавя дезинфектант във връзка с разпоредените и предприети мерки от Общинския кризисен щаб.
Разпореждането за дезинфекция включва територията на целия град- парк Бачиново, центъра на града и всички квартали. Целият състав на общинското предприятие „Биострой“ е мобилизиран да изпълнява мерките на общинския оперативен щаб.

Със заповедта издадена вчера съм разпоредил, да се извършва четирикратна дезинфекция на автобусите на градския транспорт и спирките на масовия транспорт, всички общински сгради и районни администрации, като с приоритет са зоните за работа с граждани.

Поръчали сме и 4000 маски, които ще бъдат раздадени на всички служители на администрацията и служители на други общински предприятия, които ще продължат да работят по време на периода на карантина. Предвидено е да бъдат раздадени такива и на социално слабите и възрастни хора в града, които по една или друга причина, нямат възможност да се снабдят с предпазните маски.

Предстои още да се възложи на фирмите, които се занимават с обезпаразитяване на територията на община Благоевград, да обработят и дезинфекцират и зелените площи в града.

Утре, в 9 часа сутринта се събира Оперативния щаб, ще присъстват и представители на общинска фирма „Биострой“, за да се обсъдят и допълнителните мерки, които да бъдат предприети в следващите дни.

Добавени коментари

! публикува:
19 Март 2020 | 18:14
Измийте улиците, река Бистрица е пълна с вода, използвайте я! Градът тъне в мръсотия!
Само питам публикува:
15 Март 2020 | 19:31
Т.е. понеже тоя COVID-19 не го хваща от спирта, ще го търпим още?
samo gerb публикува:
15 Март 2020 | 18:11
kakwo pitash be palqch ako nebeshe kambitow koga shteha da wi sanirat blokowete w strumsko i elenowo koga ajde neme nerwiraite weche che mi pisna ot wseznaikowci
питам за Неделчо Камбитов публикува:
15 Март 2020 | 18:06
Няма да има избори тази година заради коронавируса. Ами сега какво ще правим, питам за Неделчо Камбитов и неговата кови Спасова магьосницата
КОРОНА публикува:
15 Март 2020 | 17:28
Браво кмете смело действай само се пази от вуруса ГЕРБ
Не е момент за политическа, идеологическа и всякаква друга конфронтация публикува:
15 Март 2020 | 14:54
Няма нужда от героични пози, политизиране, омаловажаване и безотговорни писания. Макар, че съм респектирана от наивността на някой хора. Трябва да се ограничи разпространението на заразата! Без да има драма, има реална опасност. Никой от нас не е защитен. Но е много важно да се движим преди проблема, а не след него.Затова е време да признаем тихо пред себе си що е то доблест, отговорност, гражданска съвест. Да бъдем предпазливи, без излишна паника, в беда сме, но ще се справим! Социално дистанциране, хигиена и да се грижим за родителите си! За тях сега е най-опасно. Те сега са най-уязвими.
tashkova публикува:
15 Март 2020 | 14:31
Kmete edna shaika typi par4eta iskat da pusnesh kolite da dezinfekcirash i da zapo4nat da pishat po forumite kak vali dajd i kak vsi4ko otiva po dqvolite i kak parite izti4at v kanala.
СЛЪНЦЕ ГРЕЕ ДЪЖД ВАЛИ публикува:
15 Март 2020 | 14:28
СЛЪНЦЕ ГРЕЕ ДЪЖД ВАЛИ ТОМОВ ПАК ЩЕ ПОБЕДИ. СЛЪНЦЕ ГРЕЕ ДЪЖД ВАЛИ ТОМОВ РАКИИКА СИ СИПИ И НА ИДИОТИТЕ НАДРАВЕ ИМ КАЖИ
???? публикува:
15 Март 2020 | 14:19
Ха тоя се наспа и взе да обяснява какво ще направи ......... някога
spam публикува:
15 Март 2020 | 14:09
mislq 4e rosen georgiev ne e kapacitet da dava akal koi kak kyde s kogo sa6to i t.n. kak da se dezinfekcira kato vali dyjd ili togava 6te kajem ........
спазвай заръката на Борисов публикува:
15 Март 2020 | 14:02
Принципно има логика в думите на кмета. Нека всеки да бъде принципен и отговорен защото яка ни душа подкаралине няма спирка ще опадаме като круши.

Добавете Вашия коментар

TOP