Кметът Илко Стоянов: В Благоевград няма да има Ковид център

28 Септември 2021 | 16:30
0 коментара
Общество

Благоевград е на ръба на Червената зона, на този етап не може да бъде изграден Ковид  център поради липса на човешки ресурс, това стана ясно след провелото се заседание на Общинския кризисен щаб в Благоевград.

Заради липса на медицински персонал на територията на Благоевград не може да бъде изграден Ковид  център. Въпреки усилията на Община Благоевград и представители на медицинските  центрове на този етап това не може да се осъществи, въпреки ежедневното покачване на Ковид  болните.

Илко Стоянов кмет на Община Благоевград: „И естествено основният проблем е липсата на кадри. Успели сме да намерим една медицинска сестра към този момент продължаваме да работим, но истината е, че към момента нямаме готово решение да се състои тази ковид  зона.Защото нямаме персонал, човешки ресурс.
Ето какво сподели и доктор Огнян Митев директор МБАЛ  Благоевград:  „Това е една добра инициатива, предполага се  , че в такива центрове компетентни  колеги ще преглеждат хора, които са заразени, най-вече с по-леки симптоми. Както и за всяка медицинска дейност е нужен персонал, той е кът.“

От години в Благоевград  няма денонощна  аптека, ето защо общината е решила на първо време да постави вендинг  машина за най-необходимите лекарства .
Илко Стоянов кмет на Община Благоевград: „Организирахме  съвсем нормално  .доставянето  на една вендинг  машина, където да има лекарства от първа необходимост.“

Организацията на Ковид  центъра не е в правомощията  на Община Благоевград на този етап да помагат  само с логистика . Добрата новина е, че засега МБАЛ  Благоевград се справя с ковид  кризата, но натискът се увеличава ежедневно .

Добавете Вашия коментар

TOP