Кметът Илко Стоянов със заплахи за живота: „Ще те взривим“, „Ще те приключа, когато си поискам“

19 Ноември 2022 | 07:37
7 коментара
Общество
Кметът Илко Стоянов със заплахи за живота:  Ще те взривим ,  Ще те приключа, когато си поискам

Заплахи за живота „Ще те взривим“ и „Всеки ден те виждам, ще те приключа, когато си искам“ е получил на 17 септември чрез съобщение във Фейсбук кметът на Благоевград Илко Стоянов. Той е подал сигнал в полицията, но прокуратурата преди дни е отказала да предприеме каквито и да е действия спрямо автора на заканите.

Това съобщи днес на пресконференция градоначалникът, провокиран от внезапната смърт на кмета на Якоруда и от нападението на управника на с. Кирково в рамките на последните дни. „Не съм шумял около заплахите, действал съм по закон и съм подал сигнал като всеки гражданин до правораздавателните органи. Лицето е установено от полицията, признало си е и е непознат за мен човек. Парадоксът е, че от прокуратурата считат, че отправените към мен заплахи не се квалифицират като закани за живота. Явно някой в прокуратурата смята тези думи като свобода на словото, очевидно в други случаи те започват да се превръщат в действия. Едно общество трябва да има чувство за мярка и не може подобни думи да се считат за демокрация. Не е! Огласявам всичко това заради принципа, защото освен мен като кмет, сигурно и други хора са подали подобни сигнали и са получили подобни откази. Ако в прокуратурата ги мързи да работят или ако правят такива заключения, утре хората ще започнат да се избиват и ако за криминални престъпления прокуратурата не реагира, не знам за какво я има тогава! При подобни отговори хората се обезкуражават, че ще получат справедливост, лошото обаче е, че другите се мотивират и така се получава чувството за безнаказаност“, каза Илко Стоянов. 

Той е обжалвал на по-горна инстанция постановлението на Районна прокуратура. в.Струма

Добавени коментари

Камбитов публикува:
20 Ноември 2022 | 12:44
Господин за един ден
Смях публикува:
20 Ноември 2022 | 12:43
Защо му обръщате на тоя въобще внимание
Милко публикува:
19 Ноември 2022 | 19:42
Тая Камбитска бандитска мърша никой я не ще, камо ли да я заплашва! Тоя нещастник си въобрази, че е много важен! Е не си!
Ильо Войвода публикува:
19 Ноември 2022 | 16:07
Параноята е сериозно заболяване.
Олигофрен публикува:
19 Ноември 2022 | 09:26
Внимание, заплаха, имаше опит за убийство на Фемир Доган. Също така ПеефскиШиш и БокоТиквоч. Опазете ценното им момче!
Venci публикува:
19 Ноември 2022 | 08:44
Nikoi ne mu vqrva na ilko kambitov
мария грозданова публикува:
19 Ноември 2022 | 07:53
назначете му охрана от нсо немам думи егати пошлия пиар стана за смех пред целия град хората се подиграваха вчера по града е нали е установен човека прокуратурата са установили че няма реална заплаха и сега нашия казва че ако прокуратурата ги мързи да работи не илко работят и то по сигнали за бачиново за аквапарка за улица промишлена за цветята работят и то ще има обвинения бъди спокоен

Добавете Вашия коментар

TOP