Кметът Илко Стоянов: Напрежението сред обществото заради безстопанствените животни ескалира. При съвместна акция с ОД МВР и ОДБХ установихме депо за разпространение на кучета, управлявано от Бойко Гренцке

22 септември 2022 | 08:12
4 коментара
Кметът Илко Стоянов: Напрежението сред обществото заради безстопанствените животни ескалира. При съвместна акция с ОД МВР и ОДБХ установихме депо за разпространение на кучета, управлявано от Бойко Гренцке

Днес по време на съвместна акция на Община Благоевград, представители на ОД МВР и ОДБХ бе установено депо за разпространение на кучета на територията на областния център. Това съобщи на брифинг кметът на общината Илко Стоянов.

„Още преди една година предупредих, че напрежението между кучета и хора ще ескалира в обществото, това вече е факт. Депото при с. Логодаж, което инспектирахме, е маскирано под формата на приют. Там се складират кучета и се разнасят в обсега на града и селата. Подготвяйки проверката, днес преди обяд са установени две кучета без ушни марки в кола, неспециализиран превоз, които са били подготвени да бъдат оставени на стария гробищен парк. Това не е изолиран случай, става въпрос за непрекъснат процес", заяви кметът Илко Стоянов.

Той подчерта, че обществото вече дава своя отговор и поясни, че само днес на територията на Благоевград има 3 отровени кучета и една котка.

„От ситуацията сме потърпевши всички граждани, а и самите животни, в това число и домашните любимци. Влязохме в една абсолютна война между хора и кучета. След като не спират да се внасят четириноги, се стига и до ответна реакция от обществото, която е изключително неприятна за всички ни", коментира още кметът Стоянов.

Той подчерта, че законодателството към този момент силно ограничава действията на местната власт за справяне с проблема.  

В резултат на установените нарушения при проверката са направени предписания от съответните институции. Предстои да бъде изготвен Констативен акт, след което да се пристъпи към премахване на постройките (клетки).

„Няма друга община в близост до Благоевград, в която проблемът да е толкова мащабен. Повярвайте, кучетата не знаят какво е Благоевград и няма как да го избират, това означава, че някой се „грижи" всичко това да се случва, било то по политически или икономически причини" заяви Стоянов.

Кметът поясни, че заради съмнения с търговска дейност, касаеща безстопанствените кучета, прибирани и пускани от Бойко Гренцке, ще сезира НАП, която да провери доходите на лицето.

По време на брифинга с подробности около акцията участие взе и главен инспектор Красимир Уруджолов, н-к на 01 РУ-Благоевград.

В проверката участваха служители на звено "Инспекторат", отдел "Инвестиционни проекти и контрол по строителството" към Община Благоевград, ОП „Общински приют за безстопанствени животни – Благоевград.


Ицо публикува:
22 септември 2022 | 18:29
Протест се организира за 30 септември, когато е сесията на Обс. Междовременно се събира и подписка срещу заема.
кучето си лае, керванът си върви публикува:
22 септември 2022 | 17:19
И кво. Тегли заема...и? Никой не протестира. Един не излезе пред Общината. Ама във форуми и във Фейсбук сме силни. Ей така ще си изтегли заема, ей така ще си гушне няколко милки, и ей така всички ще го плащаме, без нито един реално да е протестирал.
Милко публикува:
22 септември 2022 | 14:56
Гнусен човек е нашия кмет, само как подменя фактите! Тъпи адвокатски номера! Не кучетата, а заема, който ще плашам и аз, ескалира напрежение, тъпако! Не сме малоумници като дебилите край теб, та да ни баламосваш! Загроби ни с тоя кредит заради пустата ти алчност! Но иде Видовден, и за теб, и за кучката ти Салва Габаната, дето уреди с работа и щерка си, и братовчедите си Кимчеви! Пуста дърта циганка, ненаситна и ненаяла се! Дори Камбитката не може да я изтърпи и я изгони от общината, но при теб като в поговорката Краставите кучета се надушват! Да окраставеете дано!
Аз публикува:
22 септември 2022 | 10:15
Господин кмета да не търси саботажи другаде а в екипите ,който е оформил.Не работят а са само заплатаджии Не е лесно да се управлява факт,но с правилните хора ще му е по лесно,уви той ги няма и управлението му е тотална грешка,води до разруха и упадък на града

Добавете Вашия коментар!