Кметът Илко Стоянов изпрати писмо до АПИ заради спрени ремонти

20 Юли 2021 | 16:22
1 коментара
Общество

Кметът на община Благоевград – Илко Стоянов, изпрати писмо до ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура”. Поводът са спрените ремонти на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на общината. Решението е на директора на АПИ, който със своя заповед вчера преустанови ремонтните дейности. Това доведе до хаос в движението по улица „Покровнишко шосе” в Благоевград. Там недовършеният ремонт създава риск от катастрофи, а облаците прах, които се вдигат, намаляват видимостта за водачите на моторни превозни средства. Замърсява се и въздухът не само в града, но и в околните села. 

„Това е основна пътна артерия от републиканската пътна мрежа, която води до производствените бази на десетки фирми на територията на община Благоевград. Заради разпореждането на АПИ се излагат на риск животът и здравето на пътуващите”, заяви кметът Илко Стоянов.

Той настоява пред ръководството на АПИ въпросната заповед да бъде отменена или преразгледана, за да продължат ремонтните дейности и да се гарантира сигурността на пътуващите.

Както Pirinsko.com съобщи по рано днес, че Министърът на регионалното строителство Виолета Комитова уволнила председателя на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) Апостол Минчев.Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията, информират от МРРБ.

Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика, блокира дейността на фирмите.

Комитова поканила всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от Минчев, на среща в министерството в петък, 23 юли.

 

Добавени коментари

К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
20 Юли 2021 | 20:06
Така ви се пада мръсни, гадни неблагодарни помаци от Благоевград! Гласувайте пак за БСП ИТН и скоро пак ще карате по коларските пътища на партията -майка БКП-БСП! И не забравяйте - асфалт не се яде миризливи болшевики!

Добавете Вашия коментар

TOP