Кметът Илко Стоянов и представители на бизнеса в Благоевград обсъдиха възможности за развитието на ФК „Пирин“

27 Февруари 2023 | 13:46
1 коментара
Общество
Кметът Илко Стоянов и представители на бизнеса в Благоевград обсъдиха възможности за развитието на ФК  Пирин

Кметът Илко Стоянов проведе официално първата от редица предвидени срещи с представители на част бизнеса в Благоевград. В рамките ѝ беше детайлно обсъдена настоящата ситуация, в която се намира футболен клуб „Пирин“, както и възможни варианти за запазване на професионалния лиценз на отбора и неговото бъдещо развитие.  

Представителите на бизнеса изразиха готовност съвместно с кмета на общината да начертаят стратегия за развитие на футболния клуб.

Идеята, произтекла от бизнеса и приветствана от кмета Стоянов, е да се сложи една първоначална основа от 20 до 50 фирми, които да помагат за финансовата издръжка на отбора чрез реклама, а Общината от своя страна да гарантира прозрачност и публичност на управлението.

„Благодаря Ви, че се отзовахте, за да проведем един диалог по тази тема! Благодаря и за това, че голяма част от Вас изразяват готовност да се включат с финансова помощ! Споделям изцяло Вашата позиция, че финансовата тежест следва да бъде разпределена между повече хора.

Колкото повече хора се включат, толкова по-лесно ще бъде на всички, а това от своя страна ще гарантира още по-сериозен контрол върху процесите. Поставим ли основата, сигурен съм, че ще привлечем още хора към тази идея. И това се отнася не само до футболния клуб, а до всеки един проект, касаещ развитието на Благоевград“, коментира кметът Илко Стоянов.

Днес предстои среща между „Пирин“ и „Черно море“. Вярваме, че „орлетата“ от своя страна ще покажат една сърцата и мъжка игра!

Община Благоевград им пожелава успех!

Добавени коментари

луд ми е додовия да дам на илко пари публикува:
27 Февруари 2023 | 16:50
кой е луд да му дава на илко пари за пирин кой чапов ли дето илко казваше на съветниците да не му гласуват пуп за фотоволтиците на дъбрава. Абе хората са дойдели от уважение иначе нема да дадат един лев момче един лев ти провали пирин да сипадне от а група

Добавете Вашия коментар

TOP