Кметът Илко Стоянов: ФК „Пирин" заслужава достойно отбелязване на вековния си юбилей и то няма как да бъде в рамките на ден. Поставихме началото, продължаваме с инициативите, а финалът на честванията ще бъде през 2023 г.

21 Октомври 2022 | 15:15
8 коментара
Спорт
Кметът Илко Стоянов: ФК  Пирин заслужава достойно отбелязване на вековния си юбилей и то няма как да бъде в рамките на ден. Поставихме началото, продължаваме с инициативите, а финалът на честванията ще бъде през 2023 г.

Кметът Илко Стоянов: ФК „Пирин" заслужава достойно отбелязване на вековния си юбилей и то няма как да бъде в рамките на ден. Поставихме началото, продължаваме с инициативите, а финалът на честванията ще бъде през 2023 г.

 

Честването на вековния юбилей на ФК „Пирин" няма как да е само на една дата и само с едно събитие. Това е нашият любим отбор и затова ще отбележим подобаващо неговата стогодишнина. Това заяви днес на пресконференция кметът на община Благоевград Илко Стоянов. Той увери, че с екипа му са в непрекъсната комуникация и с феновете на тима, и със собственика на клуба. Кметът припомни, че преди 100 години – през 1922 година любители на футбола са решили да създадат футболен отбор, но регистрацията им е отнела почти година.

„Няма нищо лошо в това, че честванията ще продължат и следващата година. Ние поставихме началото с изложбата, посветена на ФК „Пирин". Някои обаче се опитват да извличат дивиденти и от този юбилей. Абсолютна лъжа е, че Община Благоевград е дала 50 000 лева за честването на 100-годишнината. Тези пари са отпуснати за развитието на детско-юношеския и женския футбол", каза още Илко Стоянов.

Той подчерта, че, за да може „Пирин" да се развива е важно клубът, Общината и феновете да гледат в една посока. „Само тогава ще успеем да направим честване, което да се помни дълго", каза още кметът.

В момента се организира поредната проява по повод юбилея. Тя ще бъде на 30 октомври, а в програмата са включени музикално-танцова програма, представена от местни фолклорни групи, шоу с фенерчета и заря в бяло и зелено, цветовете символизиращи емблемата на „Пирин". Предстоящата инициатива е в резултат на съвместни усилия на футболни фенове и Община Благоевград. Тя ще се състои на стадион „Христо Ботев" с начален час 16.30 ч.

Добавени коментари

фен публикува:
22 Октомври 2022 | 08:59
ръководството на пирин и общината провалиха юбилея това е истината цела година една изложба е тва направиха а сега да не излезе че феновете са виновни но ние сега го отбелезваме а другата година кмето с феновете на септември симитли
Срам за Джумаята публикува:
22 Октомври 2022 | 08:49
Излагация кмете излагация за Пирин за рождения ден и вина има и Елезов
ицо публикува:
21 Октомври 2022 | 17:41
Цървул!
как не ви е срам бе публикува:
21 Октомври 2022 | 17:36
Сега разбрахте ли защо се отложиха честванията за догодина? Защото догодина са кметските избори. Всичко е политика, а феновете да го духат!
леле майко публикува:
21 Октомври 2022 | 17:06
"Продължаваме инициативите" Какви инициативи е имало през тази година, че сега ги продължавате, бе палячо. Нищичко не организирахте, нищичко. Изложбата е на Сукси, вие нямате никакво отношение към нея. Самата община преди 3 седмици публикува на сайта си че бюджетът към Пирин е увеличен от 400 000 на 450 000, с цел отпразнуване Юбилея на клуба. Ти не знаеш какво се гласува във твоята община бе циганин. Не могло за един ден да се отпразнува. А какво правихте цяла година? Кажи бе?! Барахте си го. Цялата работа с отлагането за април е тоя шибан циганин да се изтъпанчи на стадиона пред феновете и да каже "Ето аз ви организирах юбилей". А защо догодина? Защото догодина са кметските избори. Бел ден да не видите всички, които провалихте Празника на Пирин и го превърнахте в политически игри. Дано клетвите на феновете ви стигнат.
ИТН публикува:
21 Октомври 2022 | 16:10
Взеха парите! Кулминацията ще е догодина на кметските избори, тогава ще видиш финала.
ИМА РЕШЕНИЕ публикува:
21 Октомври 2022 | 15:29
Кмете прочети решението на общински съвет! Увеличава се субсидията с 50 000 лева за организация на юбилей 100 години футболен клуб Пирин ! Кой лъже съветниците или кмета! Става мазало става скандал след скандал царо дава падаро не дава!
излагация публикува:
21 Октомври 2022 | 15:22
осем месеца една изложба излагация къде е детския турнир ветераните абе пълен провал как другата година ние сега събираме парите тасков даде 1000 лева момчетата събират всички търсим по хора за да си го отбележим ние феновете. а общината и клуба догодина я камилата я камиларо. пол кат продаде пирин край.

Добавете Вашия коментар

TOP