Кметът Илко Стоянов: Частичните изменения на Общия устройствен план разпокъсват общината на парчета и унищожават всякакви идеи за бъдещо градоустройство

23 Юни 2022 | 17:00
2 коментара
Политика
Кметът Илко Стоянов: Частичните изменения на Общия устройствен план разпокъсват общината на парчета и унищожават всякакви идеи за бъдещо градоустройство

„Предложенията за частични изменения на Общия устройствен план ощетяват градоустройството на Благоевград, а оттам и хората, които живеят в общината. Време е тази порочна практика да бъде спряна.

Смятам, че ако се правят промени, те трябва да бъдат обосновани с наистина широк обществен ефект, както между другото гласи и законът“, коментира по време на пресконференция кметът Илко Стоянов.

Поводът за изказването му са предложения за промени в ОУП, които ще бъдат разгледани по време на редовно заседание на Общински съвет. Той поясни, че становището на Експертния съвет в тази посока е отрицателно.
„Наблюдавайте внимателно на предстоящото заседание кои общински съветници ще подкрепят отказаните изменения, но най-вече какви ще бъдат “експертните” им мотиви, тъй като сред тях няма такива специалисти.

В Благоевград са извършени над 100 промени в ОУП, от които само няколко са свързани с обществен интерес, всички останали са в частен“, каза още кметът Стоянов.

За сравнение той посочи, че в другите общини са 10 пъти по-малко.
Кметът поясни още, че е необходимо да бъде възложено изработването нов Общ устройствен план отделно за самия град, както и да се измени сега действащия за цялата община, за което е потърсено финансиране от МРРБ.

Добавени коментари

Мая публикува:
24 Юни 2022 | 09:16
Щого при геб е пълно с експерти! Като се почне от Силвето Габаната та до ромските ти медиаторки, дето не знаят що е ромска махала и ги е страх да влезнат в нея!
Боклук публикува:
23 Юни 2022 | 21:50
Нещастник, точно с въвеждането на Общия устройствен план ощетихте както ви беше угодно собствениците на земеделски земи като ги вкарахте в зони забранени за строеж, купихте ги без пари и после правехте тези частични изменения!!! И сега понеже ТИ нямаш и един съветник нищо твое не минава дори и кредита за 20 мил. и сега на никого нищо. Нещастник отиваш си в канала. Колко хора си преместиха бизнеса заради ТЕБ и този смотан Общ устройствен план. Направо в канала кмете.........

Добавете Вашия коментар

TOP