Кметът Илко Стоянов бе гост на честванията по повод 119 години Илинденско-Преображенско въстание и XVI фолклорен събор Пирин пее

31 Юли 2022 | 14:58
0 коментара
Култура
Кметът Илко Стоянов бе гост на честванията по повод 119 години Илинденско-Преображенско въстание и XVI фолклорен събор Пирин пее

Кметът на община Благоевград бе сред гостите на тържествата по повод 60 години фолклорен събор „Пирин пее“ и 119 години от Илинденско-Преображенското въстание на прехода „Предел“. От негово име бе  положен венец на паметника „Илинден“  в планинската местност.

По време на церемонията присъстваха представители на държавни институции, народни представители и представители от Европарламента, кметове на общини,общественици. Събитието започна с водосвет за здраве отслужен от Негово Високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим и представители на неврокопската патриаршия.

След края на тържествената церемония кметът Стоянов обиколи местността Предел и поздрави самодейци от община Благоевград. Той бе сред официалните гости и на заключителния концерт по повод 60 години „Пирин пее“. На голямата сцена излязоха изпълнители от Разлог, студенти от факултета по музика  към ЮЗУ „Неофит Рилски“, ФГ „Веселина“ от ЦЛТРДБ и емблемата на пиринския край Ансамбъл „Пирин“.

Добавете Вашия коментар

TOP