Кметът Герчев оспорва детронирането в АС - Благоевград

22 Март 2022 | 10:20
0 коментара
Политика
Кметът Герчев оспорва детронирането в АС - Благоевград

В Административен съд – Благоевград насрочиха дата за разглеждане на дело срещу отстраняването на разложкия кмет Красимир Герчев.

Жалбата е срещу Общинската избирателна комисия в Разлог, която с решение от 11 март прекрати пълномощията на градоначалника.

Пред административнте магистрати жалбоподателят Красимир Герчев оспорва гласуваното решение като неоснователно.

Герчев сочи, че съставът на ОИК е бил незаконен по време на взетото решение.

Оспорена е и автентичността на подписите, положени върху Решение № 135 и Протокол № 33 от 11.03.2022 г. на Общинска избирателна комисия – Разлог.

Образувано е дело № 247 по описа на Административен съд – Благоевград. Заседание по делото е насрочено на 28 март от 10.30 часа в зала № 1 на Административен съд – Благоевград.

Припомняме, до детронирането на кмета Герчев бяха предсрочно прекратени по силата на съдебното решение. Той бе признат от върховните магистратите в конфликт на интереси. Делото бе образувано преди повече от година. Първоначално разследването срещу разложкия кмет бе проведено от Антикорупционната комисия. КПКОНПИ уличи Герчев в тежки нарушения - определил се сам като ръководител на проект за саниране по ОП "Региони в растеж".

Казусът е свързан с обновяването на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство. Красимир Герчев едновременно е отчитал и приемал изпълнената по проекта работа, за която е получавал възнаграждение в размер на 7985 лева. Пред медиите градоначалникът увери, че не е взел за себе си и стотинка, а е направил дарение.

Добавете Вашия коментар

TOP