Кметът Димитър Бръчков: Ще следим стриктно за придвижването на хора на групи по улиците на Петрич

19 март 2020 | 14:58
0 коментара
Кметът Димитър Бръчков: Ще следим стриктно за придвижването на хора на групи по улиците на Петрич

Поради множество сигнали на звено „Общинска охрана“ и граждани на Петрич, че живущите в ромските квартали 182 и 37 се движат на групи, кметът Димитър Бръчков разпореди засилени мерки относно спазването на ограниченията за излизане, когато не е наложително.

Служители от общинската охрана и полицията ще осъществяват стриктен контрол по улиците „Елтепе“ и „Солунска“ (до двата ромски квартала) в град Петрич и няма да допускат движението на групи хора от ромските квартали, както и организирането на частни мероприятия с масов характер. Ще бъде допускано отиване на работа, хранителен магазин, аптека или банка, но не и на групи. Режимът ще важи и за нощните часове.

„Ограниченията са в сила за абсолютно всички граждани, никой няма право да прави демонстрации или да проявява безотговорност. Задължително е и спазването на срока на карантината за всички завърнали се от рискови държави. Нека сме отговорни и съзнателни – към себе си и другите“, призовава кметът Димитър Бръчков и допълва, че самоизолацията е особено важна в този момент. Остава в сила забраната за струпването на хора в градинки, както и ползването на детските площадки.

Днес след 17.00 ч започва дезинфекцията на улиците в град Петрич и селата.

                                                                     Пресцентър

                                                                         Община Петрич


Добавете Вашия коментар!