Кметът д-р Камбитов чете писма от зайчето Феликс в „Часът на приказния разказвач”

17 Декември 2015 | 18:04
0 коментара
Общество
Кметът д-р  Камбитов чете писма от зайчето Феликс в  Часът на приказния разказвач”

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще влезе в ролята на приказен разказвач в традиционната инициатива на 18-ти декември /петък/ от 18.00 часа в коледния кът на Община Благоевград.

Д-р Камбитов ще прочете писмо от поредицата, написани от зайчето Феликс до Дядо Коледа. Те са събрани в книжката „Коледни писма от Феликс (Зайчето Феликс обикаля света с Дядо Коледа)” от Анете Ланген и Констанца Дроп. Преди Коледа зайчето Феликс пише на Дядо Коледа тревожно и спешно писмо: "Скъпи Дядо Коледа, моля те, не се сърди, но аз веднага трябва да разбера дали те има!"
Няколко дни по-късно Феликс получава отговор от Северния полюс и на другата сутрин изчезва. Софи се тревожи много за своето плюшено зайче, но скоро на адреса й започват да пристигат писма от Феликс, който обикаля света с Дядо Коледа. Какво се случва с Феликс и дали той ще се прибере при Софи, малчуганите на Благоевград ще могат да разберат в „Часът на приказния разказвач” утре вечер. Малките гости, които ще се съберат във фоайето на Община Благоевград, оформено като уютен кът с камина, ще бъдат посрещнати с топло мляко, чай и бисквитки.

Финалът на инициативата, насърчаваща интересът на децата към приказките и четенето, ще бъде поставен с множество изненади. 

 

Добавете Вашия коментар

TOP