Кметът Байкушев: Мостът край Покровник ще бъде пуснат до края на декември

04 Декември 2023 | 15:35
2 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Байкушев: Мостът край Покровник ще бъде пуснат до края на декември

Мостът край Покровник ще бъде пуснат в най-реалистичния вариант до края на декември, съобщи на редовната си пресконференция кметът Методи Байкушев. Мостът вече има акт 15. Градоначалникът ще направи всичко възможно да бъде пуснат пробно и по-скоро, преди държавната приемателна комисия.

Байкушев коментира и заплатите на общинските съветници, като смята, че предвид тежкото финансово състояние на общината те не трябва да се увеличават и да не надвишават 1300 лева.

Градоначалникът предлага детските градини в Благоевград да преминат на делегирани бюджети, като заяви, че директорите на детските заведения са съгласни с това предложение.

Той ще направи и предложение за увеличение на такса смет и битови отпадъци.

На сайта на общината до 20 декември ще има обсъждане, а на заседание на Общинския съвет ще се разгледа предложението и съветниците  ще вземат решение.

„Необходима е мащабна промяна в културата на управление на отпадъците, която трябва да започне от всички нас“, категоричен е кметът Байкушев./БНР

Добавени коментари

До Свако публикува:
04 Декември 2023 | 19:06
Защото ЕРПТата господинчо са частни?! А и в събота и неделя и днес хората от чистотата работят. А ти гледай предишния кмет къде ще спре!!!
Свако публикува:
04 Декември 2023 | 16:09
Бриндо, беше много критичен към предишния кмет, а към този защо не направи едно разследване защо части от Грамада и Струмско бяха повече от 24 часа без ток, Дъбрава, Бистрица и Хърсово бяха повече от седмица без ток, а до оня ден се събираха клони и дървета от улици и паркове. При 5 см сняг. Ако това беше станало при Илко щеше да го попилееш, на тоя обаче му осигуряваш нечуван медиен комфорт

Добавете Вашия коментар

TOP