Кметът Атанас Камбитов: Влизането на ОФК „Пирин“ в „А“ група е нереално, пари - няма

23 Януари 2019 | 17:14
2 коментара
Общество

Влизането на ОФК „Пирин“ в „А“ група е нереално, защото няма откъде да осигурим пари. Това каза по време на среща-дискусия за настоящето и бъдещето на клуба д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград.

 По думите му през последните седем години Община Благоевград никога не се е намесвала в работата на спортно- техническото ръководство.

Той подчерта, че издръжката на клуба в „А“ група е била два милиона и половина, като общината е давала около един милион и половина лева, а останалите средства са се осигурявали от хора, които има сантимент към клуба. „С времето този милион и половина става все по- трудно да бъде осигурен от нас. Няма как Общината да извади 2,5 милиона, защото това означава да не правим детски градини и други важни неща. Всеки по джоба си.. Предвидените в бюджета 500 0000 лева вероятно няма да стигнат, но аз съм казал, че ако това се случи-  юни месец влизаме за допълнително гласуване и актуализиране на бюджета. 500 000 лева са само за отбора, но реално средствата са повече, защото бюджетът на „Спортни имоти“  е милион и петдесет хиляди лева, но в него има поддръжка на стадиона и на всички бази на футболистите“, каза още Камбитов.

По думите му е било грешка, че решението за „Б“ група не е коментирано и взето по- рано.

 „По този начин нещата бяха да случат по- бавно и по- безболезнено. Трябва да се говори какво може да се направи занапред, при тази рамка на бюджета, която е заложена.

Добавени коментари

Така така публикува:
24 Януари 2019 | 16:44
Смешници
Кучката публикува:
23 Януари 2019 | 17:36
Махай се тогава плъх ниеден!!!

Добавете Вашия коментар

TOP