Кметът Апостол Апостолов участва във форума „Да! На българската икономика“ в Благоевград

31 Август 2017 | 18:16
0 коментара
Общество

На дискусията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

Във форума се включиха народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград – Даниела Савеклиева, Бисер Михайлов – областен управител на Благоевград, Симеон Пешов – Почетен председател на камарата на строителите в България, Георги Милев – председател на КРИБ-Перник, кметът на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, кметът на Петрич – Димитър Бръчков, общественици, кметове на малки населени места и граждани.

На форума бе дискутирано популяризирането на Пиринския край, възможностите за регионален икономически растеж и за осигуряване натрудова заетост. Обсъдена бе ситуацията по отношениеразвитието на промишлени зони, осигуряване на качествени кадри за тях и привличане на чужди инвестиции от една страна. От друга, обект на дебати бе развитието на земеделието и туризма, чието обезпечение евентуално да се търси чрез привличане на европейски инвестиции. Сред акцентите на срещата се позиционира желанието на държавата да съдейства на бизнеса в решаването на проблема с ефективна работна сила.

Добавете Вашия коментар

TOP