Кметство Баня освежава района около Турската баня

12 Април 2024 | 09:42
0 коментара
Общество
Благоевград
Кметство Баня освежава района около Турската баня

Кметство Баня стартира освежаване на района около Турската баня. Служителите на кметството боядисаха всички метални стълбове за осветление и парапети в парка около банята.

 

Паркът около банята е предпочитано място за разходки и отдих на жителите и гостите на китното селце. За децата пък е любима дестинация за игра, защото там е парк „Воден атракцион“. Тук има направена специална водна атракция, подходяща за деца от различни възрасти. Тя едновременно забавлява и образова малчуганите. Благодарение на атракцията децата научават за свойствата на водата. Едно от любимите занимания, които помним от детството си е играта с пясъка, тук има специална зона, където децата правят пясъчни фигури.

 

Нарастващото присъствие на Спа хотели в Баня показва, че традицията на селото като курортно селище и балнеоложки център се затвърждава и интересът към минералните извори постоянно расте.

Предстои да се довърши освежаването на Туристическия информационен център, започнато есента на изминалата година, който е отправна точка за двете Стари бани.

Добавете Вашия коментар

TOP