КМЕТСКИ ИЗБОРИ БЛАГОЕВГРАД - Академик, професор, доктор на науките Наско Гелимачев

28 Май 2021 | 20:05
0 коментара
Общество

Доктор по Икономика в университета “Адам Смит” в САЩ,  Доктор по Телеология в СПНГУРОМ – в гр. Санкт Петербург, Русия.,Член на международната Академия по информатизация към Социалния и Икономически съвет на ООН с позиция Академик в същата,  Член на Междунродната Славянска Академия и Професор към същата. Професор и към Санкт Петербургския недържавен Университет на руската Обществена мисъл,  Лауреат на международна Премия по информациология на ООН.

Посещавам Благоевград повече от 30 години по повод на професионалните си ангажименти или просто за среща с приятели.С тъга и съжаление наблюдавам как в последните няколко години града все повече запада и опустява. Казвам с тъга,защото помня Благоевград като красиво китно място,пълно с млади хора и живот. Ще се въздържа от анализ и коментар относно факторите довели до това, защото съм сигурен,че за никого не е тайна.Основната причината е само една и тя е лошото, недалновидно управление.

  Бях много приятно изненадан,когато разбрах,че бивша моя студентка и участник в мой научни разработки Людмила Костадинова е кандидат за кмет на предстоящите местни избори.Убеден съм, че на Благоевград и неговите жители се предоставя един огромен шанс за напредък ,защото това е човек с много добра подготовка в сферата на икономиката и управлението.Искрено съжалявам,че тя не пожела да развива научна кариера,но пък може да вложи целия си потенциал в полза на хората и града. Познавам я като трудолюбива и изключително съвестна личност. Човек,който не е безразличен към обществените процеси, нетърпящ каквато и да е форма на несправедливост.

   С ясното съзнание и отговорност за думите си,бих посъветвал благоевградчани да и се доверят.Това е най-добрия избор на фона на подмолните  „игри“ на уж „независими“ кандидати подкрепяни от политически партии и в последствие заложници на личните им и теснопартийни интереси.Или политически хамелеони сменили не една партия,мотивирани от желанието си за  властови позиции  и издигане в йерархията.Надявам се,че хората понесли вече последствията от клопката на измамните празни думи /забравяни още в деня след изборите/ няма да се подведат по красивите обещания на личности,които вече са имали своя шанс да се докажат,но не са го направили.Надявам се,че и редовите членове на политически партии и ще намерят достатъчно сили да останат верни  на себе,на личното си достойнство и собствената си преценка и този път няма да позволят да бъдат безлични послушни пионки в ръцете на партийните си лидери.

   Гласувайте мъдро! Гласувайте за спасението на Благоевград! За да живеете в един красив и уреден град, за да върнете децата си в него, за да бъде той вашето райско кътче на топлина и сигурност. А ние гостите на града да го посещаваме с удоволствие.  

TOP