Кметовете на Петрич, Сандански, Кресна и Струмяни с обща позиция по повод скандала с ваксинирането в МБАЛ „Югозападна болница”

15 Януари 2021 | 07:40
0 коментара
Общество

Четиримата работодатели на управителя на МБАЛ „Югозападна болница” д-р Илия Тонев – Димитър Бръчков, кмет на община Петрич, Атанас Стоянов, кмет на община Сандански, Емил Илиев, кмет на община Струмяни, и Николай Георгиев, кмет на община Кресна, вчера излязоха с общо становище, че няма да вземат отношение по изказването на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов за действията на директора на болницата и разразилия се скандал с ваксинирането в Сандански.

От свое име и от името на колегите си кметът на община Петрич Д. Бръчков обобщи за „Струма”: От сутринта, след изказването на министър  К. Ангелова, съм в постоянен контакт с колегите си Ат. Стоянов, Е. Илиев и Н. Георгиев. Изпратихме писмо до медицинския надзор и чакаме отговор за резултатите от проверката в МБАЛ „Югозападна болница”, разпоредена след ваксинирането. До към 15.00 часа в нито една от общините не е получено становището от медицинския одит. Четиримата взехме  решение, че няма да предприемаме никакви действия, докато не получим официалното становище. И след като получим отговор на нашето писмо, ние, първо, ще трябва да се запознаем с одита, да го обсъдим”, каза Д. Бръчков и допълни, че след като се  запознаят, ще изслушат управителя на болницата д-р Илия Тонев и тогава ще вземат решение какво ще правят.

„Аз като кмет и работодател на управителя на болницата изразявам личната си  позиция, че по време на епидемичната криза д-р Тонев, като ръководител на двата филиала в Сандански и Петрич, се справи много добре. Жалко е, че се получи тази неприятна ситуация”, заяви кметът Бръчков.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP