Кметове в Сатовчанско пазят засети ниви от крави и овце

26 Април 2021 | 14:10
0 коментара
Общество

Със своя заповед кметът на община Сатовча – Арбен Мименов, забрани свободното пашуване на животни по ливадите и засетите и подготвените за сеитба земеделски земи. Глоби ще се налагат на всеки собственик на добитък, който преминава през детските и спортните площадки, площадите, парковете и градините. Забраната е до края на селскостопанската година – 1 октомври.

Управниците на населените места имат задължението да организират опазването на селскостопанското имущество. При констатирани нарушения те трябва да издирят нарушителите и да им наложат необходимата санкция за нарушаване на кметската заповед. Виновните ще трябва и да възстановят нанесените вреди. Полицията ще помага на кметовете при налагането на глобите.

Целта е да се предотвратят щети на селскостопанското имущество и да се опазят общинските зелени площи и декоративна растителност. Кметовете на населени места в община Сатовча са длъжни да уведомят всеки един стопанин на добитък за наложената забрана за свободна паша и движение на животните./кмета бг/

Добавете Вашия коментар

TOP