Кмета на община Симитли с молба към община Благоевград: "Моля, върнете ни кучетата"

05 Февруари 2023 | 16:53
15 коментара
Общество
Кмета на община Симитли с молба към община Благоевград: Моля, върнете ни кучетата

По повод статията за "кучетата туристи от Симитли" в центъра на Благоевград, за които администрацията на Община Симитли научи от благоевградските медий, кметът Апостол Апостолов заяви: "Моля, върнете ни кучетата, те са една от атракциите в нашия град. Всеки ден безброй деца си играят на градския площад с тях. Те са техните любимци. Какъв човек е този, който ги е откъснал от естествената им среда и от любовта на децата".

Уважаема община Благоевград, моля да не ни крадете любимците и после да се оплаквате в ОБДХ. 

Община Симитли обгрижва всички свои маркирани любимци съгласно нормативните наредби и за нас, жителите на общината, това е кражба на общински любимци.

МОЛЯ ВЪРНЕТЕ ГИ!

Pirinsko.com публикува без редакторска намеса статията разпространена от пресцентъра на общинска администрация Благоевград:

Две бездомни кучета „туристи" от Симитли в центъра на Благоевград

 Безстопанствени кучета, маркирани на територията на община Симитли са установени в Благоевград.

Служители на ОП „Общински приют за безстопанствени животни"  - Благоевград са реагирали на сигнал за четириного с различна ушна маркировка. Извършена е проверка в Интегрираната информационна система ВетИС, резултатите от която показват, че животното е от съседната община Симитли.

Вчера в Благоевград е забелязано още едно животно със същата ушна марка.

Управителят на ОП „Общински приют за безстопанствено животни" – Благоевград Владислава Асенова е подала жалба към ОДБХ – Благоевград,  чрез която настоява да бъде извършена проверка във връзка с ежедневни сигнали от граждани и доброволци, че се пускат кучета на територията на община Благоевград.

Често в Благоевград биват забелязвани нови възрастни кучета, а  голяма част от тях са без марка или чип.

Има данни, че четириногите „пристигат" в Благоевград от други общини, като биват пускани на места, които не са обхванати от видеонаблюдението в Благоевград.

Призовават се жителите, ако забележат нередности незабавно да подават сигнали на дежурните телефонни линии на Община Благоевград  - 073/88 44 34, 073/ 88 44 06.

 

Кмета на община Симитли с молба към община Благоевград: Моля, върнете ни кучетата

Добавени коментари

калоянчо публикува:
06 Февруари 2023 | 15:49
Поли,разходи се до Банкя да разкажеш на Баце как Кафявия върти главата на Андрейчо Новаков и как в последния момент ще ги врътне за местните избори.Ако този действително е приятел на Баце,тежко му!Баце няма приятел,който да не е нае......
brindich dobre li plashta poli публикува:
06 Февруари 2023 | 10:31
brindich dobre li plashta poli gledam che ot vreme na vreme kato se poqvi losh komentar se chisti a bravo be a za ilko sedi vsichko spored cenata na uslugata ili cveta na kojata?
ДПС командва Благоевград заради кметовете Илко Камбитов и Атанас Стоянов публикува:
06 Февруари 2023 | 08:57
ДПС командва Благоевград заради кметовете Илко Камбитов и Атанас Стоянов. ДПС командва в Благоевград. Назначения, уволнения всички сме еничари на Доган тръчи лажи почернел, покафенел погрознел абе истински пумак.
Пирин на 101 публикува:
06 Февруари 2023 | 08:46
Поли кажи му на тоя Илко дето и теб плюваше по парламентарните избори и ти пращаще телевизийте с Анели Никова да те подсетя ако не си забравил де. Тоя с многото имена с които могат да те съдят за ценизъм. Кажи му на Илко Стоянов как да се държи с хората с областна администрация , как да закърпи дупките че си строшихме колите как да подържа отбора Пирин как да се справи с кучетата как да не лъже защото вече не знае на кой какво е казал. Кажи му как да действа бе човек одарихме дъното в Благоевград. Кажи му че неможе да казва че ще правил предложение да се затваря областна администрация , кажи му че протест се прави когато не си участвал в забъркването на кашата , кажи му че неможе да влизаш в пререкания с полицията а за протест трябва да отидеш да го направиш така както трябва кажи му как да го прави защото се опитва да те имитира и стана за посмешище. Поли моляте разчитаме на теб.
Тони публикува:
06 Февруари 2023 | 07:41
Поли си го е сложил тоя черен женчо на малкия Поли и си го вози по новия мост
истина публикува:
05 Февруари 2023 | 22:10
Ако не бяха доброволци , които са забелязали двете кучета-едното даже са го лекували със собствени средства , защото е било болно и после са го оставили в приюта за долекуване Илко и тия от приюта щяха да разберат за кучетата ама друг път. Сега те си пишат плюсовете без заслугата да е тяхна.
Свирчо публикува:
05 Февруари 2023 | 19:34
Хайде сега коментиращите възхвала за Поли и меграюотноя Стефчо да му върнат кучетата и по една свирка да му дарят
Асен публикува:
05 Февруари 2023 | 19:31
Бриндо, свиркаш ли на Поли? Да си вземе и той букварчето и заедно със Стефчо на поправителен
Вили публикува:
05 Февруари 2023 | 18:15
Илко, Илко на всякъде ти се подиграват. Ама са знаеш Поли, ако звьне на Бойко забрави да те издигат ГЕРБ. Да не стане сам да ходиш да събираш симитлийските кучета и да ги пускаш пред благоевградската община.
Илко в кучи г*з публикува:
05 Февруари 2023 | 18:00
Хахаха, Попли Президент
Кире тупарата публикува:
05 Февруари 2023 | 17:22
Поли е голем и брутален а на илко май май ще му покаже от къде изгрева слънцето. Много е малък Стоянович за да влиза в пререкания с човека вожд;
евала публикува:
05 Февруари 2023 | 17:12
евала кмете покажи им на джумаята че скоро ке станат квартал на симитли
Красо публикува:
05 Февруари 2023 | 17:07
Браво кмете, винаги знаеш какво да кажеш и как да го направиш. Илко Камбитов стега протест ще затваря моста на Ораново заради кучетата. Защо бе един неможе да ти се хване на малкия пръст. Евала Поли ти си нашия кмет излизаш за кмет на Благоевград и да се знае. Такива като Илко, Томов,Камбитов и техните произволни!
svato публикува:
05 Февруари 2023 | 17:06
poliko da si sobere pomqrite po grado ama kato pochne ot negovite mrashi razni sadii i narkomani i jenite
ВЕРГИЛ публикува:
05 Февруари 2023 | 17:03
ПОЛИ Е ГОЛЕМ И ВИНАГИ НА МЕСТО. ИЛКО САМО ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ ТПОЛИ ТИ Е ШУШКОВ ЗАГУБИЛСИ БИТКАТА ПРЕТВАРИТЕЛНО.

Добавете Вашия коментар

TOP