Кмет се поклони пред Любомир и роднините му за дарени органи

14 Март 2022 | 17:53
0 коментара
Общество
Кмет се поклони пред Любомир и роднините му за дарени органи

Кметът на симитлийското село Полето Иван Манчев изказа съболезнования и поклон пред роднините на Любомир, чиито бъбреци бяха дарени и вече функционират в двама души.

"Любомир беше уважавано и трудолюбиво момче. Винаги гледаше да помага на другите, въпреки че животът му не беше лек. Дори в смъртта си не спря да помага на другите. Благодарение на него и на тежкото решение, което се наложило да вземат близките му, Любомир, или поне частица от него, ще продължи да живее в други двама души", заяви Иван Манчев пред общинския сайт на Симитли.

Животът на Любо никога не е бил лек, но въпреки това той винаги се стараел да прави добро на хората. Несгодите и неволите по пътя му не успяват да пречупят доброто му сърце. Негови познати казват, че никога не са го видели да се скара с някой или да откаже помощ на изпадналия в беда. Помагал на родителите си, на брат си, както и на своите племенници.

Преди около година 48-годишният Любомир получил инсулт, а преди няколко седмици втори мозъчен удар. Лекарите в Реанимацията на Многопрофилна болница за активно лечение - Благоевград установили, че е изпаднал в мозъчна смърт.

Така пред семейството му идва тежкия избор - дали да продължат мисията на Любомир да прави добро, дарявайки органите му или да не го направят. Часовете се изнизвали един след друг. Времето изтичало, трябвало да се вземе решение. След разговори с лекари, близките на Любомир се съгласили да дарят органите му.

Добавете Вашия коментар

TOP