Клиентите на „Булсатком” без тв и интернет, изтича срокът за смяната на старите им приемници, а нови няма

21 Май 2023 | 09:57
24 коментара
Общество
Благоевград
Клиентите на  Булсатком” без тв и интернет, изтича срокът за смяната на старите им приемници, а нови няма

Стотици благоевградчани от десетина дни вият дълги опашки пред двата офиса на „Булсатком” – на ул. „Братя Миладинови“ и „Георги Андрейчин“ в града, в безуспешен опит да си сменят старите приемници с нови. Повечето от тях са без телевизия повече от седмица, а от вчера изчезна и интернетът.

Хората идват по няколко пъти на ден, ако имат късмет, успяват да се запишат в списък за ново устройство, но малцина са късметлиите, които успяват да получат. Това всъщност е скандалната ситуация с абонатите на „Булсатком” в цялата страна. Телефоните на „Булсатком” не отговарят, телекомът е активирал приемане на електронни заявки за ново устройство, но на официалната страница стотици потребители твърдят, че и този начин не работи.

„Не мога да вляза в акаунта си заради липса на интернет. От седмица ви звъня, но никой не вдига. Какво правим?“.

„Има проблем и със сайта! Директно отхвърля потребителското име и не мога да платя онлайн“.

„Плащам годишен абонамент, а не получавам услуга! А това, че чакам пред офисите, е абсурдно. Трябва ли да си взема отпуск да чакам за устройство?“.

„Попълних формуляра преди толкова дни и нищо още. Кажете какво става???“.

„Не мога да се свържа с вас нито на входяща линия, нито на чат, нито мейл. Работата ми зависи от интернет, а той прекъсна и отникъде нямам информация и съдействие“.

„Живея в чужбина. Трябва да изпратя приемника си за лична сметка ли? А ако нямам възможност?“.

„Интересно ми е как възрастните хора ще ви попълнят такьв вьпросник за получаване по пощата и ще ги карате да чакат две-три седмици без телевизия, а освен това са си платили напред. Днес сте връщали хора в офиса ви, които са чакали час и половина приемници, без да им дадете. Как не ви е срам да обиждате и иронизирате подигравателно клиентите си като майка ми, обяснявайки им да слагат нещо черничко, за да станело „фюжън“.

„Не сте коректни! От дни ме държите на музика на тези телефони минимум по 5 минути. Къде ми е приемникът???“.

Това са само няколко от стотиците гневни коментари на страницата на „Булсатком“ от клиенти, които още чакат да им бъдат подменени приемниците. Толкова са и недоволните, които вече са успели да се сдобият с нов такъв, който обаче не работи:

„Новите ви приемници са само и единствено HDMI и при мен не работи. Трябва ли и нов телевизор да купувам?!“.

„Получих нов от ваш офис. Казаха ми – включвате на първа програма и трябва да тръгне, но уви, не тръгва“.

„На моите родители ги доставиха, но буксите не стават за тв, а и не можем да се свържем с никакъв телефон“.

Абонатите на „Булсатком“ от 10 дни са без телевизия и интернет

На всички недоволни от „Булсатком“ отговарят с автоматично генерирано съобщение, че „за неудобството“ всеки от клиентите, върнал си стария приемник, ще получи 5 лв. и 1 пълна

месечна абонаментна такса за ползваните тв услуги. Компенсациите щели да се начислят автоматично, след като е извършена замяната с нов приемник.

Това всъщност е и съобщението на оператора, което бе публикувано на 10 май на страницата му в интернет. В него телекомът моли за съдействие от страна на клиентите, за да бъде преодоляна „целенасочената атака срещу нас“. Призивът е хората да си върнат старите приемници до 20 май, събота, и веднага да получат нови.

 

На 15 май „Булсатком” пусна ново съобщение с номерата на телефоните, които никой не вдига, и обяснения, че във всеки бизнес център има достатъчно от новите приемници. В това съобщение вече извънредната ситуация е наречена „криза“.

Клиентите на „Булсатком” обаче не вярват нито на обяснението за целенасочената атака, нито, че това е криза:

„Това с атаката е пълен фарс. Просто всички тези устройства са остарели, а вие въведохте някакъв ъпдейт и те отказаха. Само не разбирам защо това не се следи и не се прави ритмично. Прозвънявате и ги заменяте, без да се стига до този хаос“.

„Това не са последствия от кризата. Това е работа на някой малоумник , решил да подменя всички стари приемници с нови, без да има налични и без предупреждение“.

„По-добре да си признаят, че са фалирали, отколкото да ни играят като маймуни“.

Междувременно обаче един от създателите на компанията през 2018 г. – Максим Заяков, който през 2020 г. я напусна, даде съвсем различно обяснение за кризата, и то няма нищо общо с хакерска атака. Според него в „Булсатком” отдавна знаят за проблема и той е технически.

Устройствата, които и досега използва „Булсатком”, са модели от 2006-2011 г., които са несъвместими с нов софтуер, а за да се справи със ситуацията, „Булсатком” иззема с настоящата акция старите приемници, почиства ги и ако още не са блокирали, ги връща на клиентите като нови. Неофициално се говори, че телекомът има между 600 000 и 800 000 устройства, които се ползват в настоящия момент, а за подмяната им с нови е необходима инвестиция от порядъка на 25 до 40 милиона евро и поръчка, която ще може да бъде изработена за повече от 2 г.

През 2021-2022 г. „Булсатком” беше в процес на поредна препродажба, която завърши през септември 2022 г. с придобиването на компанията от Спас Русев. По-късно стана ясно, че сделката е финансирана от друг голям играч на пазара, „Юнайтед Груп”, които са собственици на „Виваком” и Нова телевизия. Тази сделка бе атакувана пред КЗК от другите два телекома „Йетел” и А1 като незаконосъобразна и нарушаваща конкуренцията на пазара. Комисията все още не се е произнесла по въпроса.

Struma.bg

Добавени коментари

Васил публикува:
26 Май 2023 | 15:45
Заведете им дела за не устойки по договора като доставчик на Интернет и телевизия Гарантирам че ще им пръснете задниците Нека и те малко да плащат
Бай шиле публикува:
25 Май 2023 | 11:52
Каквото и да връщате или заменяте в Булсатком искайте протокол.След време си търсят старите приемници,понеже някоя калпава служителка не ги е махнала от системата им
Калоян публикува:
24 Май 2023 | 01:09
Не успях да си довърша мисълта.Къде това наречено КЗК мълчат и другото КЕМедии и те се скатават.Не може толкова потребители да оставят без услугата с сключени договори.Сега изглежа само с Гешев ще ни занимават.
Калоян публикува:
24 Май 2023 | 01:01
От 10дена съм в Испания където имаме два приемника HD който спряха да работят а в България който имаме и е SD работи.Правя си заключение че определен тип приемници са с умисъл блокирани разбира се в изгода за някого.в нета пусна форма за заявка за нови приемници с доставка с куриер.Вчера ми се обадиха от Булсатком като ме информираха че услугата ще ми струва 55лева а до връщането на старите ще съм задължен с още 48лв.От всичко това излиза че пострадалият е виновен.Къде
Zorro публикува:
23 Май 2023 | 07:04
Нищо не ви е ясно, и да идете в другите оператори ще разберете те пък какви оферти имат, как пробутват приемници на възрастни хора, и т.н. Прави ми впечатление че хората са крайно неуки относно техниката, и не Смарт телевизор, а андроид, със Смарта само сърфираш и нищо друго не можеш да правиш, а с Андроида всичко става - сваляш приложения, с които на Смарта не можеш да свалиш !!! Друго - и служители и клиенти бягат от другите тв и интернет доставчици, попитайте за клиентите и техниците, които бяха на Нет1 и след като станаха Виваком как се отказаха от тях !!!
Elena Rangelova публикува:
22 Май 2023 | 22:37
Аз и моето семейство сме от пловдивско село и преди 2/3 години имахме проблеми точно с Булсатком за много дълго време, но от както се сменихме към лан-стар нямаме такива проблеми. Това не е от сега!
Д.Димитров публикува:
22 Май 2023 | 20:04
Дрън дрън, а стига с лъжите! Имам си и телевизия и интернет, нищо никога не е спирало. От как станахме демокрация всички лъжи станаха истини и всеки лъже та даже и притуря. Засрамете се!!!
Д.Димитров публикува:
22 Май 2023 | 20:04
Дрън дрън, а стига с лъжите! Имам си и телевизия и интернет, нищо никога не е спирало. От как станахме демокрация всички лъжи станаха истини и всеки лъже та даже и притуря. Засрамете се!!!
Някой публикува:
22 Май 2023 | 19:53
Какъв ХАК бе наивни дебили???? Лиценз се казва проблема ви! А решението е друг доставчик.Операторите се изучихте за всичко да казвате атака! Атака са ви мърлявщините към клиентите
Andon публикува:
22 Май 2023 | 15:47
Аз съм чел негативни коментари и за други оператори. Някои гледат ТВ - то на кутиите отпреди двайсетина години втора употреба и реват, че не работели. Взимаш си смарт телевизор на промоция или дори втора ръка, взимаш си интернет от друг оператор, приложения има от много държави, плащаш си и това е. Няма безплатен обяд от времето на бай Тошо !
На Брат Пит брат му публикува:
22 Май 2023 | 14:09
Ползвам съм преди време Булсатком, сега съм на друг оператор,приемника ми е излишен и го дадох на приятел на които му е хакнат, няма чакане, няма проблем от офиса веднага са го пуснали в действие, така че варианти има колкото искаш!!!
Enigma публикува:
22 Май 2023 | 13:18
Купете си Enigma2 приемник, намерете си “ шейх” от AliExpress за 2 кинта и гледайте фул пакета на Бул-а!
Татяна публикува:
22 Май 2023 | 09:30
Ами сменете оператора, малоумници,вместо по цял ден да се чудите какво да напишете
Валя публикува:
22 Май 2023 | 07:53
Нямам думи, в Своге имаше опашка от 150 човека. Лудница. Щели да ги пращат по куриер. Вече две седмици родителите ми са без телевизия. Доставка още няма. Никаква организация и пълна безотговорност. Сега таксата за този месец да не им се заплаща. Да видим дали друг път ще подхождат по този начин.
Валв публикува:
22 Май 2023 | 07:52
Нямам думи, в Своге имаше опашка от 150 човека. Лудница. Щели да ги пращат по куриер. Вече две седмици родителите ми са без телевизия. Доставка още няма. Никаква организация и пълна безотговорност. Сега таксата за този месец да не им се заплаща. Да видим дали друг път ще подхождат по този начин.
Spas публикува:
22 Май 2023 | 06:56
Още преди 2 седмици се прехвърлих към НетС*рф и много се радвам, че реших този проблем с тези мошеници от Булсатком!
Мирослав Спасов публикува:
22 Май 2023 | 06:40
аз па от сателитна минах на фюжън тв и то на два телевизора без проблем, а и на телефона имам тв/след регистрация в сайта им/, в Люлин интернета им е мн добър, честно казано не знам кво ревете, но имам чувството, че тук има негативни коментари от служители на други оператори ;)
Лазар Лазаров публикува:
21 Май 2023 | 21:07
Не си губете времето с тия мошеници.Аз лично вече се преместих при друг оператор.Подигравката с хората е нетърпима.Говори се скоро ще фалират.
Костадин Костов публикува:
21 Май 2023 | 20:42
Доволен съм от оператора.Смениха ми приемника веднага въпреки че до края на работния ден оставаха 5 минути.Не мога да не съм доволен от обслужването .Ходя до офиса на Александър Стамболийски и Константин Величков и хората винаги са коректни.
Теофилов публикува:
21 Май 2023 | 19:17
Направете си сами сметката как 1200000абонати по 12лв за нов приемник плюс 8лв за кабел защото по старите телевизори са със други букси,и каква излиза печалбата за тези измамници със уж бъгнатия им софтуер! Над 2000000лв Честито на бълъците.
Цветанка Димитрова публикува:
21 Май 2023 | 18:52
Лошо отношение към клиентите в офиса на Константин Величков София.Преместихме се на друг оператор още на следващия ден.Хора не си губите времето с уяли се собственици на които не им пука.
Борян публикува:
21 Май 2023 | 16:51
Последният оператор на света. Абе има и други по добри.
Galin публикува:
21 Май 2023 | 16:15
Аз на бабата за 1 час дойдоха и го смениха с нов срещу 12лева а аз тв неползвам от години
Тинка Итева публикува:
21 Май 2023 | 15:56
В Пазарджик е същото - по добре да не връщат приемниците, а да ни прехвърлят към друг оператор!

Добавете Вашия коментар

TOP