Класики с Васил Петров и българският Челентано тази вечер на Джаз феста в Банско

10 Август 2020 | 17:16
0 коментара
Култура

Валентин Асенов – един от най-добрите интерпретатори на Адриано Челентано, заедно с оркестър "Челентанисимо" ще бъдат един от гвоздеите на третата фестивална вечер на Международния джаз фестивал в Банско.

Проектът, озаглавен "Почти като него" ще потопи публиката на фестивала в неповторимата атмосфера на песните и музиката на големия италиански шоумен Адриано Челентано. Акцент на трибюта е част от музикалните хитове на италианската звезда, защото няма как в рамките на час и половина да се обхване огромното му творчество – Челентано освен певец е и композитор, текстописец, актьор и режисьор. В музикалната антология на Челентано, поднесена от Валентин Асенов и "Челентанисимо" прави впечатление не само певческите способности на българския изпълнител, покривайки целия тонов диапазон, но и интересния разказ за живота и кариерата на италианската звезда. 

Преди Валентин Асенов и "Челентанисимо" на сцената ще бъдат унгарското трио Gyárfás István Trio и  Васил Петров & Ангел Заберски джаз трио.

Третата фестивална вечер ще започне с Gyárfás István Trio, които смениха в последния момент, обявената в програмата група “Voice & Guitar” Миртил Мишелер & Тибор Пинтер, също от Унгария. 

След тях в класическия джаз ще ни потопят Васил Петров и Ангел Заберски трио с проекта, озаглавен "Класики с Васил Петров". Верен на стила си, Васил Петров залага върху елегантността на джаза и романтичната импровизация на американските класики в акомпанимент на виртуозните музиканти Ангел Заберски (пиано), Стоян Янкулов-Стунджи (ударни) и Борис Тасев (контрабас).

Добавете Вашия коментар

TOP