Китайският зодиак: 2021 - годината на белия метален Вол

15 Декември 2020 | 17:19
0 коментара
Любопитно

Волът е вторият от всички зодиакални животни. 

Според един мит, Нефритеният император казал, че редът на зодиака ще бъде решен според реда, по който те пристигат в неговата група. Волът щял да пристигне първи, но Плъх подмамил Вола да го подкара. Тогава, точно когато пристигнали, Плъхът скочил надолу и се приземил пред Окс. Така Волът стана второто животно.

Воловете са трудолюбиви интелигентни и надеждни, но никога не изискващи похвала.

В китайската култура Волът е ценено животно. Поради ролята му в земеделието, на него се приписват положителни характеристики, като трудолюбивост и честност.

След мишата 2020 г., в която всеки от нас бе подложен на поне едно лично изпитание, а всички ние вкупом трябваше да се изправим срещу коронакризата, с основание мечтаем за нещо по-добро. Ще ни го донесе ли новата 2021 г., която според китайския хороскоп е под знака на Белия метален вол?

Волът в китайския хороскоп символизира увереност, търпеливост и сила. В годината на Вола перипетии няма да липсват, но тя ще бъде изпълнена с много надежда, късмет и просперитет.

Личност и характеристики

Воловете са честни и искрени. Те са ниски и никога не търсят похвала или да бъдат в центъра на вниманието. Това често крие таланта им, но те ще печелят признание с упоритата си работа.

Те вярват, че всеки трябва да прави това, което се иска от него.  Рядко губейки нервите си, те мислят логично и стават велики лидери.

Мъжете, родени през годината на Воловете, са надеждни и верни. Те влагат цялото си сърце във всичко, което правят. Те изпитват голяма отговорност и към семейството си. Въпреки това, поради тяхната увереност (почти арогантност), те не позволяват на никого да се противи на техните правила.

Жените, родени през годината на Вола, са спокойни и нежни. Те никога няма да се предадат на съдбата и рядко мислят да изберат алтернатива. Това несъмнено води до живот на борбите. Но независимо от всичко, те ще вървят по пътя, който са избрали до края. Въпреки този инат, те мислят и реагират бързо.

Добавете Вашия коментар

TOP