Кирил Петков влезе с 19 имена в прокуратурата

09 Февруари 2022 | 12:57
1 коментара
Политика
Кирил Петков влезе с 19 имена в прокуратурата

Премиерът Кирил Петков влезе със списък от 19 имена на разпит във Върховната касационна прокуратура. Пред журналисти Петков показа подаръчната торбичка с документи, като уточни, че десет от 19-те имена са публично известни. Това е информацията, която представих на пресконференция и това са хора, които са с потенциал, че са направили неправомерни действия. Съжалявам, че прокуратурата има нужда изпълнителната власт по този начин да й носи допълнителна информация и искат доказателства. Аз съм тук да подам всичко, което е в моите ръце. Това е публична информация, много журналистически разследвания и тези хора не са от днес или от вчера, каза Кирил Петков.

Според него тази информация всъщност я има прокуратурата, предава news.bg.

Кирил Петков увери, че не е във ВКП да казва кой е виновен и кой не, а да покаже публичните данни. След като са твърде известни, въпросът е дали прокуратурата е направила всичко възможно да сме сигурни като общество, че имаме правосъдие, изтъкна премиерът.

Той ще пита дали всички стъпки, които е трябвало да ги направи прокуратурата, ги е направила.

Една прокуратура би трябвало да може сама да си направи домашното и сама да се самосезира по публични данни – това е част от техните задължения. Ако имат нужда от помощ, ето, тук съм да го представя. Не го намирам като натиск, а като излишен пиар от тяхна гледна точка, но аз от друга страна съм доволен, че тези имена, които досега винаги са били говорени в кулоари, коридори и в журналистически разследвания, никога не сме ги чули официално от прокуратурата. Сега се надявам прокуратурата да направят всичките действия, след като министър-председателят им ги носи на крака, надява се Кирил Петков.

Добавени коментари

Там му е мястото публикува:
11 Февруари 2022 | 11:46
Тоя шизофреник с канадски паспорт е ОПАСЕН за сигурноста на България. Къде са ДАНС, НСО и Контраразузнаването да спрат този доказан ИДИОТ барабар с брадата му к.урва да правят такива идотии като изрезките от вестници. Представете си само друг МП в ЕС да ходи пеша до прок.уратурата с папка, пълна с изрезки от вестниците и да ги представя като доказателства за обвинение. .. Апропо преса .. Нали в БЪлгария нямаше свобода на словото, как така журналистите са писали безнаказано за най-големите мафиози в дуржавата?! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ пред целия свят. СРАМ и ПОЗОР. Тоя е за лудница! Няма ли институция,която да освидетелства психичното състояние на тоя олигофрен с двойно гражданство? Ако друг държавен служител на много по-ниско ниво се държи като идиота Киро-Простия ще бъде пратен незабавно на психиятър за спешно лечение.

Добавете Вашия коментар

TOP