Кирил Петков: Собственикът на "Еконт" оставя бизнеса си, ще бъде депутат от Русе

25 Септември 2021 | 23:25
0 коментара
Политика

Коалицията "Продължаваме промяната" иска подписването на споразумение с Демократична България" и "Изправи се.БГ" за общи приоритети.

Това обяви бившият министър на икономиката Кирил Петков. Той и Асен Василев бяха на предизборна обиколка в Хасково.

Петков коментира и кандидат-депутатските листи на коалицията, разкривайки, че собственикът на една от големите компании за куриерски услуги в България ще бъде кандидат-депутат от Русе.

„1/3 от всички пакети, които пътуват в България са минали през неговия бизнес. Той каза, че оставя бизнеса си да се управлява сам и ще стане депутат от Русе и казва – „аз знам как да оправя транспортната инфраструктура, защото с това се занимавам 20 години“. Това са хора, които не биха заменили бизнеса си за някаква бърза схема“, подчерта Петков.

 

Епицевнър.бг припомня: Николай Събев е мажоритарен собственик на "Еконт Експрес" - куриерска компания, тръгнала от Русе, с приходи 179.5 млн. лева за 2018 г. и ръст 6.8% спрямо година по-рано.

Роден е през 1960 г. в град Русе. Завършил е Висшето военноморско училище със специалност "Експлоатация и управление на флота и пристанището" и УНСС със специалност "Икономика и управление на транспорта". Професионалният му път в частния сектор стартира през 1993 г., а преди това е заемал поста търговски директор в държавното предприятие "Параходство Българско речно плаване".

2020 г. за "Еконт Експрес"
Брой служители – 4 526
Общ брой на офисите – 647
Брой на обслужените пратки до ноември 2020 г. - 38 044 721
Приходи през 2019 г. - 201 млн. лв.
Печалба през 2019 г. – 25 млн. лв.
Осигурява бизнес на 390 малки компании в цялата страна

 

Николай Събев е бил състезател по кану-каяк в ученическите си години. Слабост са му конете и кучетата от породата Средноазиатска овчарка.
Баща на три дъщери.
Той е будист в Русе и e един от създателите на комплекса Буда хаус.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP