Кирил Петков: Ще се явим заедно с Демократична България на евроизборите

31 Март 2024 | 16:35
0 коментара
Политика
България
Кирил Петков: Ще се явим заедно с Демократична България на евроизборите

„С ДБ ще се явим заедно и на националните, и на европейските избори. Заедно сме по-силни, отколкото поотделно, допълваме се”. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, цитиран от NOVA.

Той представи пред журналисти  „генералите на промяната” – новият изпълнителен съвет на партията, които ще водят следващата кампания. Те са избрани на конгреса на партията, който се провежда днес.

„Заедно коалицията „ПП-ДБ” ще покаже, че България може да бъде една нормална европейска държава. Не предадохме принципите си, вярваме, че бъдещето ще е по-добро”, заяви Кирил Петков.

„Имаме над 600 делегати и висок боен дух. За няколко години, откакто ПП влиза и излиза във властта, България е постигнала изключително много. Да вземем последните данни на Евростат колко сме богати спрямо европейските нива. През 2019 сме на 49% от средните европейски нива, през 2020 – на 54%, 2023 – на 64%. За три години сме наваксали 10%, точно толкова колкото през предишните 12. Искаме България да стане нормална европейска държава, да станем по-богати от средните европейци. За да стане това, трябват истински регулатори, истинско правосъдие”, заяви Асен Василев.

Кирил Петков каза, че евролистата е изцяло избрана по време на общото събрание. „Без предварителни договорки, без запазени места. Това се случи и на изпълнителния съвет, и сега на националния”, каза Петков. Списъкът с подредбата ще представят по-късно.

„Влизаме с ясното съзнание, че ще се явим заедно с ПП-ДБ, защото заедно сме силни”, каза Петков.

Той коментира и думите си от сутринта пред БНР, където заяви, че Андрей Гюров нямаше да откаже да стане служебен министър-председател, ако президентът му беше възложил задачата. Вчера Румен Радев пък заяви, че само Димитър Главчев се е съгласил да поеме тази задача.

„Няма да влизам в интриги. Познавам Гюров, той не би бягал от отговорност. Той има ясна позиция. Горди сме, че хора като него винаги биха взели в такива моменти отговорност, независимо от личната цена”, каза Петков.

Партията ще се бори за първо място на изборите.

 БТА

Добавете Вашия коментар

TOP