Кирил Петков: Само двама са за смяна

14 Февруари 2024 | 15:02
0 коментара
Политика
България
Кирил Петков: Само двама са за смяна

"Само двама министри трябва да бъдат сменени - Христо Хинков и Александър Йоловски". Това каза за "Свободна Европа" съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" и бивш премиер Кирил Петков.

Той уточни, че това е личната му позиция. Всъщност министърът на електронното управление Александър Йоловски бе сред основните замесени лица по време на скандала от местните избори, свързан със сертифицирането на машините за гласуване.

"Ротацията, за да се случи, няма как само ние да сме доволни. Няма как само те да са доволни. Трябва някакъв взаимно приемлив компромис, където и двете страни да са недоволни, но са готови да го приемат",

коментира още Петков. "Колкото и да не им се иска на много от опонентите ни, ние всъщност делегираме, наистина, политическите права акад. Денков да бъде комфортен със следващия Министерски съвет.

Когато той каже: "Това е планът, по който аз бих работил, да продължавам да изпълнявам програмата, която ние всички сме сложили на масата, ние ще го подкрепим. Ако има някакви корекции - ще кажем. Такъв е редът", добави той. 

Добавете Вашия коментар

TOP