Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната

14 Септември 2021 | 23:11
0 коментара
Политика

С президента съм имал много положителни разговори. Моята гледна точка, когато взимаме решението с Асен Василев, е как може да продължим промяната по най-ефективния начин. Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това. Вярвам, че България може да се промени много бързо, стига да се правят правилните стъпки. Имаме идеи”. Това заяви министърът на икономиката Кирил Пектов в Благоевград, предаде Нова телевизия.

Обещавам ви да ви кажа моите планове. Сега за политика и бъдещи стъпки няма да говоря. Два дни са си два дни. След 36 часа ще ви кажа моите планове. В началото казвах, че всеки ден е 1/60-а, а се оказа, че е 1/120-а, което не подозирах, обясни Петков. 

„Да си част от промяната има много форми. Стига човек да иска и да го прави", добави Петков.

„Коя е най-ефективната част да бъдем част от промяната, сега го обсъждаме, как да го направим, какво да структурираме, в какво време, дали това е най-добрият вариант в момента - да продължим като служебни министри или да направим нещо извън, имаме идеи и финализираме последните стъпки. Много ни е важно докато сме служебни министри да сме аполитични, иначе ще сме поредните хора, които използваме трибуната да си правим пи ар кампания. Не искаме това, искаме да свършваме реални неща”, категоричен бе Кирил Петков.

"В Щатите не съм продавал фирма. Тъй като постоянно ме питат къде са ми бизнесите и къде съм си плащал данъците, искам да кажа, че през последните 12 години съм си платил всички данъци в България и съм абсолютно горд, защото не са малко. Ако се съберат, със сигурност са над 1 млн. чисти данъци към държавата. Всички те са платени на базата на експортни продукти, износ от България в чужбина, като работната ръка е била 100% в България”, заяви министърът на икономиката. И добави: „Бизнесите ми са български. Всичко се работеше оттук. Плащал съм всяка една стотинка от данъците си навреме. Горд съм да застана пред вас и да го кажа”.

 

Петков заяви, че за оставащите 36 часа ще направят едно обобщение какво са свършили за този си мандат в икономическото министерство. "Също така ще се срещна с всеки един от екипа, с които работихме в Министерство на икономиката", каза министърът.

 

„Благоевград има невероятно съкровище – университетите, които са в него. Ако се погледне на всички завършили Американския университет например - те биха били идеалните хора, които да рекламират общината и да привличат инвеститори. Ако се използва цялата тази енергия на студентите в развитието на града, Благоевград има възможност да дръпне много силно напред”, заяви икономическият министър.

 

Той заедно с кмета Илко Стоянов се срещнаха с представители на Американския университет и завършили вуза студенти с успешен бизнес, както и с ЮЗУ. Коментираха възможностите да привличане на инвестиции в града. 


„Вярвам, че Благоевград ще бъде икономически пример, който можем и занапред да го даваме като добър пример за България. Вярвам, че всяка община в България има своето конкурентно предимство. Трябва да видим кое е то и да се фокусираме върху него”, добави Петков.

 

Много искам да благодаря на кмета на Благоевград, че застана зад идеята за Общини без корупция, каза още министърът на икономиката.

Реално, ако имаме готовността на общината да застане напред с младите хората, които са вече тук; с тези, които са завършили тук, с това, че е община без корупция - то ще дадем един много добър пример как могат да се променят нещата. След края на тази среща с кмета всеки каза какво ще направи. Надявам се, че ще видим конкретни резултати, категоричен бе Петков.

 

"Последният път като бях в Благоевград, преди година и половина, бе като лектор в университета. Част от промяната може да е и под тази форма. Трябва да сложим правилните идеи при правилните хора, за да се случват нещата и без някой да е на някакво конкретно място", смята той.

 

Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната. Имаме идеи

 

Добавете Вашия коментар

TOP