Кирил Петков потвърди: Държавата ще плаща по 40 лв. на ден на всеки украински бежанец

09 Март 2022 | 11:53
0 коментара
Общество
Кирил Петков потвърди: Държавата ще плаща по 40 лв. на ден на всеки украински бежанец

Вначалото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Кирил Петков очерта пред министрите и медиите основните приоритети, заложени за работата им днес.

"Имаме много важни теми за обсъждане, но нека да приоритизирам някои от тях. Днес ще приемем това, което вчера и в Народното събрание обсъдихме, за допълнителните средства за купуване на зърнени култури, така че да подсигурим продоволствието на България до 2023 г., за да сме сигурни, че независимо от какъв сценарии, хлябът на българина ще бъде на масата", каза той.

Приемаме европейската директива за временна закрила, която беше приета на 4 март, и тя ще даде възможността за временен статут и закрила и бързи процедури за украинските бежанци в България. Едновременно с това приемаме и това, което се тиражира от няколко дни в медийното пространство, помощта от 40 лв. на ден на всеки украински гражданин, който потърси закрила в България, за да сме сигурни, че можем да направим условията на тези бежанци добри и едновременно с това да работим заедно всички институции, за да можем да ги включим като част от българското общество, включително да им намерим и в много къс срок и работа, разясни Петков.

Добавете Вашия коментар

TOP