Кирил Петков: От днес Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС

21 Ноември 2023 | 09:17
0 коментара
Политика
България
Кирил Петков: От днес Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС

От днес Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС. Щом ние му искаме оставката, а те го защитават, значи е тяхна отговорност. Това заяви пред NOVA съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

В телевизионен ефир тази сутрин Петков разказа, че Калин Стоянов е подаден като експерт от ГЕРБ.

По думите му, за да се съгласи да поеме поста на вътрешен министър в кабинета „Денков“, на Стоянов му отнело два дни, за да попита жена си.

„Те отказаха няколко наши, ние отказахме няколко техни експертни имена. Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ, ние обаче отидохме да го интервюираме. Към онзи момент той не беше решил”, допълни той.

„Стоянов каза, че не може да приеме позицията без да говори с жена си, мисли два дена. Доколкото си спомням Стоянов е подаден или от Габриел, или от Борисов“, каза още Кирил Петков.

Съпредседателят на ПП критикува вътрешния министър за смяната на 17 директори на областни дирекции на МВР, без да е съгласувано.

„Сигурен ли си, че никой не ти влияе на тези назначения? Защо не събра поне групите и го правиш от днес за утре?“, е заявил Петков пред вътрешния министър тогава. По думите му последният разговор между двамата е от средата на август.

„Ние не искаме държава, в която за МВР е нормално да се бият хора с палка и министърът на следващата сутрин не само да каже, че е било ОК, ами е бил на кино“, заяви Петков. Според него ГЕРБ и ДПС са „скочили да защитават министъра“, сякаш е „въпрос на живот и смърт“.

Добавете Вашия коментар

TOP