Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория

16 Май 2023 | 21:35
0 коментара
Политика
България
Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория

„Днес имахме много задълбочено разискване на Коалиционен съвет, на Национален съвет, а сега и на ниво парламентарна група. Отговорът е, че няма да подкрепим първия мандат, както беше решено и досега. Започваме да работим за втория мандат, който виждаме като единствената алтернатива пред България да не ходи на шести избори“.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков след заседание на парламентарната група на коалицията ПП-ДБ.

„Това, с което ще започнем, е консултации с всички политически сили в парламента по тяхната готовност да подкрепят конкретни промени в Конституцията. Ситуацията от последните дни потвърждава нашата позиция, че българската политическа и институционална система не може да се нормализира без дълбока промяна в Конституцията по отношение на ВСС и прокуратурата. Видно е, че всичко останало дава къси съединения. Така че ние ще започнем този разговор, за да видим наистина има ли политическа база, на която да може да се формира конституционно мнозинство, с което вторият мандат да може да бъде реализиран“, каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Добавете Вашия коментар

TOP