Кирил Петков: Край на емоцията, време е да вършим работа. На никой не му трябват избори

22 Февруари 2024 | 21:12
0 коментара
Политика
България
Кирил Петков: Край на емоцията, време е да вършим работа. На никой не му трябват избори

"Край на емоцията, време е да вършим работа", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в парламента.

 

"Според мен е време всички малко да се успокоят. Тук станаха едни големи страсти, едни големи емоции. Истината е, че трябва да направим крачка напред в промяната на всички тези институции, която всички българи искат отдавна", каза съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков.

 

Той коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който критикува меморандума, предложен от ПП-ДБ. Както и на председателя ПГ на ДПС Делян Пеевски, който каза, че съпредседателят на ДБ Христо Иванов "е седял в скута му и е пил мазно турско кафе", докато са станали измененията в конституцията.

 

"Не е нормално всеки да излиза в кулоарите, да казва по едно-две изречения, а службите си остават каквито са си. Чакаме обратен отговор", каза той.

"На никой не му трябват избори, истината е, че трябва да направим крачка напред в промяната на всички тези институции, за които всички българи искат отдавна. Нека да творим този меморандум или просто от ГЕРБ да предложат друг текст", каза още Кирил Петков.

 

"Ние не искаме политическо начало, искаме от тук нататък да се минава през процедура и всички заедно, политиците, да се откажем от политическото начало в регулаторите", продължи бившият премиер.

"Тук не става дума за червени линии на ПП-ДБ, а за червени линии на обществото. То просто вече не може да понася поредните измислени истории, които им се сервират, а иска да види, че животът се променя", посочи Петков.

 

И продължи:

"Искаме ли да слушаме за следващия Мартин Нотариуса или Пепи Еврото? Не искаме. Трябва да направим реална реформа в правосъдната система, което означава всички ние да се откажем от контрол във Висшия съдебен съвет. Искаме ли да имам служби, които да защитават българския интерес, а не непрекъснато да хващаме някакви чужди влияния в тях – руски шпиони и т.н. Не искаме! Щом не искаме тези неща, нека се успокоим, седнем на масата и да видим какъв е механизмът, с който да гарантираме на хората тези резултати!"Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP