Кирил Петков: Как така 3 дни след уволнението си Янев е в готовност да прави партия?

07 Март 2022 | 09:25
0 коментара
Политика
Кирил Петков: Как така 3 дни след уволнението си Янев е в готовност да прави партия?

Партията на Стефан Янев ме изненада. 3 дни след уволнението вече е в готовност за създаване на партия“.

Това заяви премиерът Кирил Петков пред bTV. В предаването „Защо, господин министър?“ той коментира оставката на министъра на отбраната.

Едно е много опасно, когато един министър говори със собствен глас. Не е в координация с цялото правителство, когато имаме различни гласове от името на изпълнителната власт. Това е наистина некоординирана опасност“, добави той.

Беше ли препоръчан от президента като негов човек?
Не, решението ни да го поканим беше на база добрата ни работа в първия служебен кабинет.

Грешка ли беше?
Сега погледнато - да".

Всъщност Стефан Янев сега прави същото, което направиха преди година Кирил Петков и Асен Василев - докато бяха служебни министри създаваха политическия си проект "Продължаваме промяната". Те израстнаха като политически лица на базата на участието си в изпълнителната власт, подпомагани активно от президента Радев.

 

И както тогава, така и сега държавният глава, стои в основата на поредното политическо формирование.

 

Бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната Стефан Янев потвърди в четвъртък, че има намерение да създаде собствен политически проект. Това стана пред храм-паметника "Рождество Христово" в Шипка, където беше отишъл за националния празник на България.

"Като му дойде времето ще го обявим [политическия проект] и ще кажем на хората какво искаме, но първо ще чуем и тях", каза Стефан Янев в отговор на журналистически въпрос дали има намерение да прави нова партия.

Той каза, че според него в момента българите не са обединени и причините за това са много. "Предвид и това, което се случва в световен план и на километри от нашата родина, войната, която е в Украйна - всичко това са фактори, които разединяват. Но да се надяваме, че ще дойде времето, когато ще намерим себе си и пътя, по който трябва да вървим занапред", добави той.

 

По същия начин Кирил Петков и Асен Василев веднага тръгнаха из страната "да чуят хората" след като излязоха от втория служебен кабинет на Радев. И сама тре месеца след това бяха вече във властта.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP