Кирил Петков и Христо Иванов заплашиха с оставка

23 Юни 2023 | 09:51
0 коментара
Политика
България
Кирил Петков и Христо Иванов заплашиха с оставка

Парламентарната група на „Продължаваме промяната”- Демократична България няма да влезе в зала. Това обяви на брифинг в парламента Кирил Петков, предаде NOVINI.BG.

„Тази сутрин групата на ПП-ДБ няма да влезе в зала, защото ясно предупредихме, че това, което се случва, е недопустимо. Подмяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов – ние поискахме да изслушаме министъра на правосъдието. Бяхме блокирани от скритото мнозинство на ГЕРБДПС и „Възраждане„, заяви на брифинг в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

По думите му уговорка е във всички регулатори да има хора, кандидати с безупречна репутация, като тази уговорка е била нарушена.

„Ако някой си мисли, че това ще бъде цената – всички регулатори да бъдат заменени с това скрито мнозинство на ГЕРБДПС и „Възраждане„. Няма как да дадем контролите на това мнозинство“, допълни Петков.

Борисов: Аз няма да сваля правителството

Докато правителството се опитва да работи, то служи като параванче, едно друго мнозинство, ще вземе регулаторите, заяви от своя страна и съпредседателят на ДБ Христо Иванов. И напомни, че за да има правителство, те били направили големи отстъпки.

Иванов изрази и съмнение, че се готви избор на нов главен прокурор, който щял да бъде близък до президента Румен Радев

„Отговорното действие е да има правителство, но правителство на реформите. Призоваваме към разум и разговор“,  каза той.

„Правителството не се разваля, но трябва да се определи дали ще е правителство на промяната, или правителство-параванче“, коментира още Христо Иванов.

Ще има ротация, ако има реформаторско правителство, предупреди  още Христо Иванов

В края на трибунката Петков заяви, че ако някой си мисли, че ще има само едно говорене по медиите, жестоко се лъже. Той съобщи, че днес предстои да има декларация след края на днешния ден какво ще последва, ако се продължи смяната на важните теми с дребни такива. 

На въпрос оставка може ли да има оставка, Петков отговори ясно: „Потенциално, да“.

Добавете Вашия коментар

TOP