Кирил Петков: Блокираме поскъпването на тока от 1 януари!

14 Декември 2021 | 14:49
0 коментара
Общество
Кирил Петков: Блокираме поскъпването на тока от 1 януари!

На първи брифинг в правителствената сграда премиерът Кирил Петков обяви, че кабинетът ще направи опит да блокира предложението на Комисията за енергийно и водно регулиране за поскъпване на тока и парното от 1 януари.

"В най-спешен порядък трябва да обсъдим предложението на КЕВР за повишение на цените. Дали сме си 24 часа да направим анализ какво точно е предложението, защо бе направено в първия ден на правителството и да начертаем мерки, с които да избегнем това поскъпване", обясни премиерът Петков.

По думите му е обсъден и фокусът върху зеления сертификат, администрацията и ваксинациите. "До четвъртък ще направим правен анализ как точно да въведем подобна мярка. Както обещах първата стъпка ще бъде там."

Според премиера трябва да се намери начин неваксинираните граждани да имат достъп до изпълнителната власт.

На първото си заседание кабинетът прие структурните промени в състава на Министерския съвет и създаването на нови министерства, тъй като в състава му има петима вицепремиери, а едно от ключовите министерства се разделя на две – Министерство на икономиката и индустрията и Министерство на иновациите и растежа. Създава се и Министерство на електронното управление.

„Първата и основна задача е да обсъдим последиците от наводненията. Две области са най-пострадали – Благоевград и Смолян. Пострадали са мостове. Още утре свикваме областните управители на тези две области, ще поканим и този от област Кърджали. Заедно с МОСВ и МВР ще обсъдим този казус. Това ни е първи приоритет", обяви премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание. Президентът Румен Радев ще отиде на заседанието на евросъвета в Брюксел, за да може Петков да се "бори" с наводненията.

"Втората точка – ваксинацията да стане приоритет. Още днес ще направя заповед за тази сграда, ще дискутираме и за останалите министерства. Едновременно с това всеки от вас да сподели първите си впечатления", обърна се той към министрите.

Добавете Вашия коментар

TOP