Кирил Добрев: Ако Петков/Василев подкрепят Радев, трябва да търсим контакт с тях

19 Септември 2021 | 10:02
0 коментара
Политика

"90% от организациите им искат да подкрепим Радев и Йотова. Каквито и номинации да има пак всички ще бъдат за Радев и ако някой иска да си припише заслугата, че е "уредил" Радев за кандидат-президент няма да му се получи", заяви пред бТВ Кирил Добрев от БСП.

 

"Ние имаме кандидат за президент още от април, когато ръководството на партията беше видимо изненадано от решението на Радев и Йотова се обявиха за кандидати. Тогава ръководството изпадна в истерия, класирахме се трети на парламентарните избори и в отчетния доклад имаше цял абзац, в който се отчита като грешка, че не сме ги подкрепили веднага", 

"От този театър губим ние като партия, занимаваме се с неща, които не са на дневен рад", каза още Добрев.

Той припомни, че на предишната кампания най-много номинации е имала Мая Манолова, но НС на БСП е решила кандидатът да бъде Радев.

"Всъщност битката няма да е за президентския пост, ГЕРБ с тази кампания трябва да събере максимален парламентарен вот. ГЕРБ има силно ядро и силно ангажирана периферия. Затова предполагам, че кандидатът им ще бъде или известно лице или някой от техните кметове", прогнозира Добрев.

"Кирил Петков и Асен Василев са продукт на това, че протестните партии се скараха в парламента и оставиха 1 милион гласове във вакуум. Те напипаха тази ниша и ще опитат да вземат тези гласове. Ако Румен Радев искаше да има партия, щеше да е направена отдавна и тя да е спечелила изборите и да е направила правителство. Радев е на гребена на вълната, особено след провала на всички протестни формации, които не можаха да съставят мнозинство и правителство", коментира той.

".Лидерският въпрос в БСП изобщо не стои, защото Нинова е "абсолютният лидер". Ние вървим към перспективата да станем четвърти. Винаги преди избори успяваме да се скараме с тези, които могат да ни бъдат партньори, сега се скарахме с Петков и Василев. Но ако те подкрепят Радев ние трябва да търсим контакт с тях", заяви Добрев.

Добавете Вашия коментар

TOP