Кинопанорама на режисьора Стилиян Иванов в родния му Сандански

15 Март 2024 | 16:17
0 коментара
Спорт
Благоевград
Кинопанорама на режисьора Стилиян Иванов в родния му Сандански

Сандански ще представи филмите на бележития си съгражданин, както назовават родения там режисьор Стилиян Иванов. На 31 март, неделя, от 10 до 17 часа, в Епископската базилика за жителите и гостите на града ще бъдат прожектирани някои от знаковите му ленти. А от 19 часа в Изложбената зала на Дома на културата ще се организира среща с създателя, който пътува за Атина за работата по следващия си документален филм, този път за гръцката художествена гимнастика.

“Всеки научава това, което е квалифициран да научи. Да слушаме себе си е същинското себепознание. Предоставяме ви една неповторима киновечер, един киномаратон с творчеството на нашия изтъкнат съгражданин, подарил ни свои творби за знание, размисъл и антични учения“, пишат организаторите на събитието. Филмите ще се прожектират със субтитри на английски език.

 

От 19.00 до 21.00 ч той ще отговаря на въпроси, свързани с лентите, които ще бъдат показани. Ще разкаже как ние наследниците на траките трябва да се гордеем и да градим бъдещето си – филмът „Траките“. Защо Нешка Робева прави „Изповед с болка“. Кои са „Поклонници на светлината“, истината за „Дервишите“, „Изповед в стихове“, „Орфей и Златното руно“, приказка ли „Приказката за вярата“, още за „Ванга“, като този филм ще бъде със субтитри на руски език.

Режисьорът ще разкаже също кога и как ще се намери бюджет за филма „Спартак“, който ще се заснеме и може да промени тотално имиджа на Сандански в световен мащаб.

Добавете Вашия коментар

TOP